5 originele manieren om te zeggen dat je zwanger bent

Zwanger door Kristie

Wanneer je zwangerschapstest positief is, wil je van de daken schreeuwen dat je mama wordt. Maar je partner, je (schoon)ouders en andere familie en vrienden, die mogen het als eerste weten. Alleen, hoe krijgen ze het te horen?

Dit grote nieuws wil je natuurlijk op een leuke manier brengen, want je maakt dit moment maar een beperkt aantal keer mee in je leven! En door middel van bepaalde hints of voorwerpen wordt het verrassingseffect bij je familie of vrienden nóg groter! Dus, wil jij in de nabije toekomst aan kinderen beginnen? Of komt er wellicht een broertje of zusje aan voor je kleintje? Gebruik een van deze ideeën om mensen te verrassen met dit nieuws. 

1. Een shirtje
Ben je zwanger van je tweede (of derde, of vierde) baby? Tegenwoordig zijn er allerlei leuke shirtjes te koop. Hier staan dan bepaalde hints op, zoals ‘Ik word grote broer!’ of ‘Binnenkort speel ik niet meer in mijn eentje.’ Zorg dat je kindje het shirt aan heeft voordat papa thuiskomt van zijn werk/de supermarkt/de sportschool en wacht rustig af…Dit idee kun je trouwens ook gebruiken bij je (schoon)ouders. 


2. Maak een advertentie
Met deze hint ben je iets langer bezig, maar hij is zeker briljant! Maak een zogenaamde advertentie waarin staat dat je een oppas zoekt. Zet er de datum bij wanneer je uitgerekend bent en voor de duidelijkheid ook je adres en woonplaats. En stel natuurlijk ook een paar eisen aan de toekomstige oppas. De voorwaarden die je aan de 'oppas' stelt zijn allerlei kenmerken die je partner (of iemand anders aan wie je de advertentie geeft) heeft. Hoe lang zal het duren voordat het kwartje valt?

3. Belletje
Ben jij niet zo van al die poespas? En kun je waarschijnlijk toch niet wachten om je vriend het geweldige nieuws te vertellen? Bel 'm dan direct op, waar hij ook is. Vertel het nog niet meteen, maar maak 'm eerst een beetje nieuwsgierig. Zeg 'm dat hij even naar een rustig plekje moet lopen en vraag of hij je goed kan horen. Ready? Schreeuwen maar!

4. Koop een boek
Mocht je dichtbij een boekenwinkel hebben of 24 uur geduld op kunnen brengen: koop dan een boek en leg deze voor hem klaar. Zo heb je bijvoorbeeld de boeken Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, Het 9 maanden boek voor papa en Zwanger, aftellen tot de bevalling. Verrassend, maar het kan ook zeker van pas komen straks!
 

5. Visite
Ga spontaan langs bij familie en geef af en toe stille hints. Vertel tussen neus en lippen door dat je geen alcohol meer drinkt. Laat eens vallen dat je volgende week naar de dokter moet. Of val eens lekker uit tegen je partner (nu mag het!) over het feit dat hij weer te laat is/het huis vies achter heeft gelaten. Wrijf er even goed in dat je véél last van je hormonen hebt... Ook leuk: laat een foto van de eerste echo op een taart drukken en neem deze mee. 

Hoe vertelde jij dat je zwanger was? Of waren jullie samen?