12 tips om je leren jasje mooi te houden

(Web)shops door Karin
Ken jij die leren jasjes van Goosecraft? We love them. Deze jasjes zijn tijdloos en kunnen door de kwaliteit jarenlang mee. Maar hoe je er echt het beste uithaalt? Wij geven tips!

Want een leren jasje kun je gemakkelijk bij veel verschillende outfits combineren. Je kunt 'm casual dragen op een jeans, stoer met biker boots en sexy met alleen een hemdje en shorts eronder. Ook houdt een echt leren jasje je warm in de herfst, lente en met een fijne sjaal zelfs in de - niet al te strenge - winter. Het is een investering, maar je kunt er dan ook jarenlang plezier van hebben.

Dit is de favoriete Goosecraft bikerjacket van hoofdredactriZe Karin. Tijdloos, overal mee te combineren en zit bij haar écht als een tweede huid. Het jasje kost  € 269,95 en is hier te koop.
 
Onderhoudtips

Bij een leren jasje is het vaak dat hoe langer je hem draagt, des te meer het een soort tweede huid wordt. Dus take care of your jacket, your jacket takes care of you, zoals ze dat bij Goosecraft zeggen! Hoe? Wij geven je wat tips!

1. Het is belangrijk dat je leren jasje vóór het dragen grondig ingespoten wordt met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray, voor een betere bescherming tegen vuil en water, bijvoorbeeld met de Goosecraft lederspray.
2. Bewaar je leren kleding nooit in een plastic zak.
3. Hang altijd je jasje op een kledinghanger om de pasvorm te behouden.
4. Denk eraan: een leren kledingstuk is geen regenkleding en kan verkleuren in de zon!
5. Indien je jasje toch nat is geworden, laat 'm dan opdrogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming. Dit snoeperige jasje past perfect bij de aztectrend van nu en is superleuk om in de lente te dragen. Hij kost € 239,95 en is hier te bestellen.
 
6.

Opgedroogde regendruppels en andere lichte vlekjes kun je met een fijne zachte borstel, ledersponsje of met droogschuim van lederzeep behandelen. Deze vlekjes verdwijnen ook vaak door het leer van het kledingstuk tegen elkaar te wrijven. 
7. Na het nat worden en het verwijderen van de opgedroogde regendruppels kun je het kledingstuk opnieuw inspuiten.
8. Vlekken nooit met bijtende oplosmiddelen behandelen, zoals benzine of aceton!
9. Stug geworden leer wordt weer soepel door het te behandelen met lederspray.
10. Vette randen kunnen evenals lichte vlekken voorzichtig met een suède schuursteen (veloursgum van Woly) verwijderd worden.
11. Je jasje moet je alleen laten reinigen bij een goede lederreinigingspecialist. 
12. Evenals het leer van je schoenen moet ook het leer van je jacket, afhankelijk van het type leer, op kundige wijze onderhouden worden. Eventueel kun je 'm iets bijkleuren met kleurcrème.


Dit zwarte leren jasje kun je jáááren dragen en zit gegoten door de elastische zijkant. Hij kost € 229,95 en is hier te koop.
 
Meer zien? Nog een aantal favorieten van de redactie op een rij! 
 
Heb jij nog tips om je leren jasje mooi te houden?