Twitter-bitches

Media door Jerney
Op Twitter krijg je het gevoel dat je alles kunt zeggen. Echt alles. Ik heb zelf – nog – geen persoonlijk account, want met die eerlijkheid lijk je ook gelijk te veranderen in een enorme zuurpruim. Een Twitter-bitch.
 
Want weg zijn de lovende woorden over een nieuw programma op televisie. Het is veel belangrijker om te melden dat de presentatrice eruitzag alsof er een koelkast op d’r smoel was gevallen. En ´what was up´ met die verschrikkelijke kleren? En heeft ze niet een beetje overdreven met haar nieuwe facelift? 
 
 
Celebs afzeiken
Voor de laatste nieuwtjes is Twitter briljant, maar damn: she’s a bitch too. En dan niet voor jou en mij. Maar je zult maar Linda de Mol heten. Of Justin Bieber. Je wordt tegenwoordig niet alleen met rotte eieren op een podium bekogeld, maar vervolgens krijg je ook op internet te horen dat je dood kunt vallen en naar je eigen land moet oprotten. Subtiel.
 
Leuke tegenreactie vind ik het programmaonderdeel Mean Tweets van de Amerikaanse tv-show host Jimmy Kimmel. Celebrities lezen een hatelijke – aan hun gerichte – tweet voor, om zo op camera te laten zien hoe ontzettend onnozel mensen op internet kunnen zijn. Grappig en ontzettend pijnlijk tegelijkertijd. 
 

 
Twitter-koning James Blunt
Twitter-koning van de juiste tegenreactie is echter James Blunt. Met zwijmelliedjes als You’re beautiful kon een tweet als de volgende eigenlijk ook niet uitblijven: “Just listened to your album and if I had to describe it in 1 word it would have to be shit.” Wanneer je deze hatelijke tweet echter terugkaatst met: “Why limit yourself to 1?”, ben je voor mij al gelijk nummer één om te volgen op Twitter. Meneer Blunt is namelijk zo vriendelijk om op werkelijk elke lullige tweet een dergelijke reactie te geven. Geniaal.
 
Twitter: yes or no?
Of ik een account ga aanmaken op Twitter: ik ben er nog niet over uit. Wie weet verander ik ook in een Twitter-bitch, die iedere film van Tom Hanks gaat afzeiken. Of keren andere Twitter-bitches zich tegen me. Brr. Nee, ik houd het nog even bij het zoeken in de news feed als anonieme volger. Misschien gaan sommige Twitteraars over een tijdje wél begrijpen dat er achter een Twitter-account iemand met een kloppend hart en gevoelens zit. En worden de tweets ook wat vriendelijker. Daar doe ik dan graag aan mee.  

P.S.: Jerney heeft een betoog van hoofdredactriZe Karin gemaild gekregen waarom ze wél moet twitteren, dus inmiddels heeft ze na het inleveren van deze column een account aangemaakt, hoezee!


Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."