Help, we zitten in een sekssleur!

Intiem door Kimberly
Slaap verkiezen we (vaker) boven seks dus die stevige vrijpartij slaan we liever af. Zit jij in een sekssleur? Waarschijnlijk ben je niet de enige. We hebben namelijk 20% minder seks dan 10 jaar geleden. Maar, waarom? En wat doe je eraan?
 
Pfff… terwijl jij je in droge tijden bevindt, beweert collega Cecile dat ze driemaal daags van bil gaat. Waarom ben jij toch zo’n libidoloos wrak? Nee hoor, je bent waarschijnlijk niet de enige: onderzoek heeft aangetoond dat we, in vergelijking met 10 jaar geleden, over het algemeen minder bedpartners hebben en minder vaak seks hebben. Ondanks dat, zegt 95% dat ze het liefst een dagelijkse vrijpartij zouden hebben, en de overige 5% geeft aan dat ze tevreden zouden zijn met één keer in de week een nummertje maken.   
 

Oorzaken
Vermoeidheid, stress (op het werk), porno all over the place en technologie zijn de grote boosdoeners. Ook wordt de seks vaak als ‘gewoontjes’ omschreven. Er heerst een te grote monotone routine tussen de lakens. Dat terwijl er wel degelijk spanning en variatie nodig is! 48% zegt het één keer per week te doen, 13% één keer in het halfjaar en een ongelukkige 17% minder dan één keer in de zes maanden, aldus DailyMail. Maar, waarom verzwakt ons libido? En wat kunnen we eraan doen? 
 
Drukke leventje 
Je bent simpelweg gesloopt van het drukke leventje wat je leidt, en je moet er gewoon niet aan dénken om nog een uurtje rek- en strekoefeningen te doen. Zodra het licht gedempt is, je jezelf hebt genesteld in je warme, zachte, hemelse bed, kun je nog maar aan één ding denken: slapen! We zijn gemiddeld langer aan het werk en slapen minder. Het gevoel van uitputting zorgt dan ook voor minder ‘zin’. Wat je eraan kunt doen? Relatiecoach Susan Quilliam adviseert om 'vluggertjes' te vermijden en juist een échte sessie in te plannen. En in tegenstelling van wat je misschien zou denken moet je meer gaan sporten. Ben Dickinson MSc, docent Oefening en Fitness aan de Coventry University zegt: “Talloze studies hebben aangetoond dat sporten de stemming, het zelfvertrouwen en het libido verhoogt en de vermoeidheid vermindert."
 
Doe na het werk een uurtje aan yoga of zumba! Of maak een stevige wandeling. Daarnaast is een gezonde eetstijl ook van belang. Het is aan te raden om veel groente, fruit, vezels, graan, mager vlees en vis te eten en zoveel mogelijk suikers te vermijden. 
 
Geen variatie tussen de lakens
Je kent elkaar door en door, en heel eerlijk; de seksuele handelingen van jou en je partner zijn een beetje saai, gewoontjes, en standaard geworden. Het feit dat je bijna elke stand, beweging en kreun kan voorspellen, betekent dat dit niet echt een motivatie is om weer eens lekker los te gaan. Gek genoeg helpt het hierbij om even een korte sekspauze in te lassen. Las een seksverbod in van ongeveer twee weken, maar houd tussendoor wel korte aanraaksessies. Aldus Cynthia, redacteur van het Journal of Sex Research. Zorg dus voor wat meer spanning en variatie tussen de lake… ehh.. keukentafel!
 

Van e-mailen tot CandyCrushen 
Tussen het candycrushen en mailen door, heb je gewoon even geen tijd. Van een smartphone tot iPad en van laptop tot de tv; we gaan er zelfs mee naar bed. Gevolg: technologie groeit, vrijpartijen dalen. Al je aandacht is gevestigd om dat ene leven van CandyCrush te halen in plaats van manlief tot een bepaald level te brengen. Sekspsycholoog Justin Duwe adviseert dan ook een elektronicaverbod in de slaapkamers. “Behandel de slaapkamer als een technologie blackout zone”, zegt hij. Alle gadgets zijn verboden, enkel een wekker is toegestaan.   
 
Zit jij in een sekssleur? En herken jij de bovenstaande dingen?