Seks & relaties / Relaties
Relaties

22 date-ideeën voor in huis

Reageer 0
Alle huismussen en thuiskippen opgelet! Ben je het zat om met je lover op de bank in matchende huispakken de avonden te slijten? Voor iedereen die een beetje inspiratieloos is, bedachten wij leuke date-ideeën. Gewoon, voor thuis.
 
Want het liefste blijf je thuis als je date. Lekker veilig en gezellig. Maar alle dvd's in je kast heb je inmiddels wel gezien. Gelukkig valt er met je (toekomstige) lover nog een hoop te ontdekken.

Laat eten bezorgen dat je normaal gesproken niet zo snel zou bestellen in een restaurant. Als het niet lekker is kun je alsnog een lekkere ordinaire pizza hawaï bestellen.
 
Houd een thema-avond. Italiaans diner voor twee, tiramisu als toetje, gooi The Godfather in de dvd-speler en zorg voor Italiaanse hapjes erbij.

 
Ga ouderwets spelletjes spelen! Ganzenborden, Monopoly of voor de diehards een potje Risk. Bak chips erbij en gaan.

Sleur hem uit zijn gamestoel en eis van hem dat hij tenminste vijf minuutjes even zijn best doet voor een leuke fotoshoot. Installeer een leuke app met grappige frames of figuurtjes en het wordt lachen geblazen.
 
Herbeleef jullie eerste date, maar dan thuis. Kijk de film die jullie toen keken of schenk dezelfde drankjes in die jullie bestelden toen jullie wat gingen drinken.
 
Houd je eigen wijnproeverij. Ga samen naar de slijterij en laat je daar adviseren. Neem kleine flesjes mee, want niet alle wijn kun je lang bewaren als ‘ie open is. Enne, smaakt het vies? Serveer het dan een keer bij een etentje met 'vrienden'.
 
Speel samen voor chef en houd een ware kookshow in je keuken. Kies een gerecht waarbij er genoeg te doen is en ga samen lekker snijden en wokken.

Probeer te achterhalen vanuit welk raam je de mooiste zonsondergang kunt zien en maak het gezellig door de bank ervoor te schuiven, een wijntje in te schenken en je lover dicht tegen je aan te trekken.

 
Leg een picknickkleedje uit in de woonkamer en ga picknicken! Maak sandwiches van wit brood en maak allemaal lekkere hapklare gerechtjes klaar.
 
Ga samen helemaal los op de slaapkamer. En dan niet in bed. Nee, geef jullie kamer een make-over met likjes verf en nieuwe meubels.
 
Maak samen een kunstwerk of schilder elkaar na op een mooi canvasdoek. Enne, hij moet wel een beetje zijn best doen, die grapjas, niet jou vereeuwigen in een kinderkrabbel.
 
Laat foto’s van jullie afdrukken bij HEMA, koop een plakboek en ga ouderwets een fotoboek maken. Jep, met fotolijm en leuke stickers.
 
Ga puzzelen. Iets voor oudjes? Niet als je een foto van jullie laat afdrukken in een puzzel en jullie hem samen in elkaar moeten zetten. En is ‘ie klaar? Dan lijst je hem mooi in.
 
Hebben jullie een speciaal wensenlijstje voor in bed? Maak elkaars dromen waar. Of het nou een rollenspel is of ordinaire woorden uitschreeuwen. Alles mag.

Zet die salsa-cd op en ga lekker samen dansen. Een tutorial op YouTube erbij en het gaat jullie vast en zeker lukken.
 
Leer elkaars hobby’s. Hij vertelt jou de ins en outs van poker en jij laat hem zien hoe je een sjaal kunt breien. Of paaldansen.
 

Huur of koop een dvd van jullie favoriete cabaretier en kijk samen de hele show. Lachûh!
 
Vraag een muzikale vriend of huur de plaatselijke dj in om jullie thuis een lesje dj’en te geven.
 
Lees elkaar voor uit een spannend boek.
 
Begin samen een serieverslaving. Begin met een serie zoals Breaking Bad of The Walking Dead. Kies in ieder geval series die voor jullie allebei leuk zijn. Dus kom niet aan met Gossip Girl.
 
Koop bij de supermarkt of de kaasboer allemaal lekkere verse kaasjes. Toastjes erbij en laat hem blind proeven wat welke kaas is.
 
Ga samen kaas/chocolade/vlees fonduen. Daar ben je gerust een hele avond zoet mee. En als toetje… nou raad maar.
 
Geef jezelf op als pleegbaasjes voor honden of katten uit het asiel. Zo nu en dan krijg je misschien wel een lieve pup of een katje bij je thuis waar jullie de hele avond mee kunnen spelen.
 
Voor welke date nodig jij je lover graag thuis uit?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Manon

  Leuke ideeën :)

 • Anoniem

  Leuk! Alleen jammer dat als je samen (of alleen ) aan de lijn doet alweer 6 dingen afvallen

 • -:+:-

  Ik had geen idee dat er een mogelijkheid bestond dat je je als pleegbaasje kon opgeven.... :/
  De rest zijn leuke tips, voor wanneer ik een vriend heb.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen