Lifestyle / Eten
Eten

5x chocolade ontbijtjes

"Begin de dag goed, met een stevig ontbijt." En hoe kunnen we dit nou nóg beter doen dan met chocolade? Ook hebben we een paar overheerlijke tussendoortjes geselecteerd, speciaal voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Jummie!  

Lekker én - best wel een heel klein ieniemienie beetje - gezond! Let wel: hoe puurder, hoe beter. En te veel is nooit goed, maar lekker zijn ze zekersteweten! 

1. Muesli met chocoladevlokken 
Muesli (met melk of yoghurt) is een populair ontbijtje. De mix van havervlokken en gedroogd fruit kunnen we nóg lekkerder maken door er geraspte chocoladevlokken aan toe te voegen. Met een vijftal blueberries en wat schijfjes banaan is succes gegarandeerd! 


 
2. Bananenbrood met chocolade
Bananenbrood is helemaal hip and happening in healthland. Chocolade doet het áltijd goed, dus waarom niet met bananenbrood? Misschien iets minder gezond, maar wel véél lekkerder! 

Wat je nodig hebt? 
  • 250 gr. patisseriebloem
  • 2 tl. bakpoeder 
  • 125 gr. boter, gesmolten
  • 250 gr. suiker
  • 4 bananen, geplet
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl. vanille extract 
  • 100 gr. pure chocolade, in stukjes 
Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter het bakblik. Zeef de bloem en pakpoeder in een kom en meng vervolgens de rest van de ingrediënten en schep dit door de bloem. Bak het brood 75 minuten af. 


3. Havermoutkoekjes met chocolade
Havermout is hot. Het is glutenvrij en lief voor de lijn: een echte superfood dus. Om een beetje te variëren met dit graansoort, raden wij aan om er lekkere koekjes van te maken met een klein beetje chocolade. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn 2 rijpe bananen, 1 kopje met havermout en 1/4 kopje met - in stukjes gebroken - chocolade. Verwarm de oven op 180 graden en maak een prakkie van de bananen, havermout en chocolade. Met een theelepel maak je er kleine bolletjes van. Leg deze op een ingevette bakplaat. Bak ze vervolgens een kwartiertje af en klaar is kees! 
 

 
4. Amandelmuffins met chocolade 
Ze zien er niet alleen superlekker uit, dat zíjn ze ook! Hoe je ze moet maken? Trek een sprintje naar de supermarkt en zorg dat je deze ingrediënten in huis hebt:
  • 1 1/2 kopje bloem 
  • 1/2 kopje ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 3/4 kop melk
  • 1/2 tl. amandelextract
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2/3 kopje geschaafde amandelen 
Terwijl de oven op 200 graden voorverwarmt, maak jij in een grote kom een mengsel van bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, zout en 1/3 kopje amandelen. In een andere kom voeg je de melk, het amandelextract, olie en het ei samen. Nu voeg je het 'droge mengsel' bij dit prakkie en vul je de cupcakebakjes met het gehele mengsel. Bestrooi de bovenkant met een paar amandelen en bak ze vervolgens zo'n 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.  

 
5. Mueslirepen met chocolade 
Een middagje vrij? Duik dan de keuken in en maak zelf mueslirepen! Mét chocolade welteverstaan. Dit zijn de ingrediënten die je daarvoor nodig hebt: 
  • 4 el. boter
  • 2 kopjes muesli
  • 1/4 kopje chocolade, in ieniemienie stukjes
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje honing 
Hoe je het maakt? Smelt de boter en voeg de bruine suiker en honing toe. Laat dit kort sudderen en roer vervolgens de muesli erdoorheen. Giet het gehele mengsel op een - ingespoten - bakplaat en laat dit zo'n 15 minuten afkoelen. Strooi dan de chocoladestukjes over het geheel en druk ze voorzichtig aan. Als laatste snijd je het geheel in reepjes. Eet smakelijk! 


Welke ontbijtje lijkt jou het lekkerst? 
Beeld: Pinterest