Lifestyle / Celebs
Celebs

Interview: De 7 zonden van... Sharon Doorson!

Wie Sharon Doorson zegt, zegt een perfecte bos krullen met een gouden keeltje. Onlangs heeft ze haar nieuwe single Louder uitgebracht, die ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. Zal ze aan Ze.nl haar 7 zonden opbiechten?  
 
Gulzigheid
Want, hoe gulzig is de dame achter de High on your love-song? “Ja, ik ben héél erg gek op eten. Daarom haal ik ook bepaalde dingen niet in huis. Vooral zoetigheid zoals chocolade, soesjes en cake. Dat is ook echt iets waar je me ’s nachts voor wakker mag maken. Sterker nog: als ik ’s nachts eruit moet om te plassen pik ik stiekem een chocolaatje mee. Máár ik moet wel toegeven dat ik ben overgestapt op pure chocolade. Het is wel niet zo lekker als Snickers, maar het is wel gezonder!” En over gezond gesproken, wat doet Sharon dan om dat goddelijke lichaam in shape te houden? “Best wel veel. Ik heb – samen met mijn vriend – een personal trainer en die maakt ons echt helemaal kapot. Hierdoor moet ik natuurlijk ook wel op mijn voeding letten. Als ik loop te eten zie je dat op de weegschaal en dan schaam ik me kapot bij Michel” – de trainer in kwestie. “Wat ik echt niet lekker vind? Gisteren gingen we heel culinair eten en toen kregen we eend. Het zijn dan wel allemaal kleine hapjes, maar omdat het een beetje rauw is en je al die euh… draden en spiertjes ziet, is het niks voor mij!” 


Luiheid
Van culinaire etentjes naar de coolste optredens, Sharon Doorson zit nooit stil. “Zelfs op mijn vrije dagen maak ik een to do-lijst met allemaal dingen die ik die dag wil gaan doen. Aan het einde van de dag, moet het lijstje ook echt helemaal leeg zijn. Anders plof ik ook niet met een gerust hart op de bank", aldus de 26-jarige zangeres. En op haar niet-vrije dagen? Dan is ze druk in de weer voor haar nieuwe single Louder, die 14 maart is uitgekomen. Is ze niet in de studio dan heeft ze wel een optreden. “Het is een kwestie van goed combineren, maar op dit moment richt ik me vooral op de promotie van mijn nieuwe single.”

Woede
“Het duurt eventjes voordat ik explodeer, maar áls ik explodeer dan kan ik ook echt boos worden. Dan jank ik de hele boel bij elkaar!”, zegt ze lachend. “Ik kan vooral boos worden op mezelf als ik bijvoorbeeld iets niet goed heb gedaan. Dan ben ik zo ontevreden over iets, dat ik het mezelf enorm kwalijk neem.” Of ze ook boos kan worden op onterechte en gemene opmerkingen op social media? “Nee, niet echt. Het heeft totaal geen zin om daar boos om te worden. Ik ga daar gewoon niet op in. Mensen mogen altijd een mening geven, maar het valt me wel op dat de mensen díe een vervelende opmerking plaatsen, altijd een privé-account hebben met een hond als profielfoto ofzo."
 
Afgunst
Doordat Sharon op een goed moment – dat wil zeggen, met de juiste mensen om haar heen – naar buiten is getreden, merkt ze totaal geen afgunst vanuit mensen die dichtbij haar staan. Daarentegen merkt ze wel jaloezie van vreemden. “Dat merk ik bijvoorbeeld met uitgaan. Overal word ik in de gaten gehouden. Ik kan wel losgaan, maar ik moet altijd opletten wat ik zeg. Als ik bijvoorbeeld op straat loop, kijken ze me raar aan of maken ze vervelende opmerkingen.” Maar gelukkig gaat haar lieve vriend a.k.a. ‘bodyguard’ altijd mee. Die is overigens nooit jaloers. "Alhoewel het in het begin wel wennen was voor hem. Ik heb hem verteld dat dit het werk is wat ik het allerliefste doe en ook blijf doen. En dat accepteerde hij. Hij is mijn allergrootste steun en gaat vaak mee naar optredens.”
 
Wellust
Met haar volle bos krullen, perfect body en sexy dansmoves steelt Sharon regelmatig de show. Op de vraag hoe mannen haar zien volgens haar, zegt ze: “Ik zie er inderdaad altijd sexy uit in mijn clips, dus ik denk dat mannen mij sexy vinden. Complimentjes zijn altijd leuk, tenminste, als ze op een goede manier bedoeld zijn. Maar voor de rest heb ik geen behoefte aan mannen die met je komen praten omdat je bekend bent. Ik ben altijd met mijn vriend of met mijn groepje waarmee ik me veilig voel. Als mijn vriend – tijdens een stapavondje – eventjes weg is, komen er vaak mannen naar me toe gelopen. Als ze oprecht aardig zijn, en niks geks zeggen maak ik wel even een praatje met ze.” Maar voor de rest doet ze niks met die aandacht. “Tja, wat moet ik met die aandacht? Ik heb een relatie!"
 
Hebzucht
Hoewel ze ruimschoots brood op haar plankje krijgt met zingen, is Sharon niet materialistisch ingesteld. “Ik ben niet iemand die per se in dure merkkleding rond wil lopen. Ik vind het wel fijn om een goede auto te hebben die er mooi uitziet, én ik ben momenteel aan het kijken voor een nieuw huis. Maar, stiekem houd ik van koopjes, alleen moet je soms wel opletten. Je bent toch een artiest waarvan verwacht wordt dat je er chic bijloopt.” Toch zou ze niet zonder haar fijne spulletjes kunnen. “Geld maakt mij gelukkig. Ik kan nu toch wel bepaalde dingen kopen die ik nodig heb. Van een fijne vakantie word je toch wel extra relaxed. Ik heb het nodig om er soms tussenuit te kunnen anders word ik veel te gestrest.”
 
 
IJdelheid
“Voor een interview op tv of voor een optreden ben ik heel ijdel. Ik ben een perfectionist en alles moet dan goed zitten. Mijn haar, mijn make-up, alles!” Maar zodra Sharon thuiskomt, is het eerste wat ze doet zichzelf hijsen in een trainingsbroek. “Heerlijk vind ik dat! Daarom zou ik ook geen vriend willen die vaker in de spiegel zou kijken dan ik. Apart lijkt me dat. Je vriend die zegt dat zijn haar niet goed zit door een plukje.” En over haar gesproken. Als je Sharon zegt, dan zeg je toch wel die perfecte bos krullen die ze heeft. Dat is vast hetgeen waar ze het meest trots op is als ze in de spiegel kijkt, toch? Nee hoor. “Als ik in de spiegel kijk ben ik het meest trots op mijn lichaam. Daar heb ik keihard voor gewerkt. Het leuke is ook dat ik steeds meer progressie zie!”

Toch heeft de beauty ook haar mindere kanten. “Ik noem het zelf een familieding, maar als ik een beetje aankom, kom ik bij mijn… naja hoe zeg je dat, je kin, nek, kaak aan. Zo lelijk vind ik dat! Vooral als ze dan een foto schieten van de zijkant, dan zie je het extra goed, dan lijkt het net alsof ik een dikke onderkin heb. Gelukkig heb ik daar nu weinig last van omdat ik zoveel sport.” Of ze botox zou overwegen? “Zeg nooit nooit. Als mijn ogen een beetje hangen, zou ik misschien wel wat laten doen, maar dan puur uit medische overwegingen want ik vind het afschuwelijk als mensen er zo toegetakeld en nep uitzien!”
 
Sharons nieuwe single Louder is nu verkrijgbaar op iTunes


 
Lees ook de 7-zonden interviews met Jandino AsporaatBarry Atsma, Glennis Grace, Do en Xander de Buisonjé!