Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tips voor een topdag!

Natuurlijk weten we dat we de dag met een dansje en een lach moeten beginnen. Maar wat kunnen we nog meer uit de kast halen voor een fijne dag? Move over bad day stoom je klaar voor een topdag! 
 
Het aller- allereerste wat we doen op een dag is wakker worden. Toegegeven: een pretje is het niet. Maak er tóch iets leuks van door je lievelingsliedje als wekker in te stellen. Het liefst een hupse hit. Mocht je die niet hebben is vrolijk ochtendgefluit van vogels ook een prima optie.

 
Na een frisse douche met lekker ruikende douchegel is het tijd voor een stevig ontbijtje. We weten allemaal dat dit het belangrijkste maal van de dag is, en op zo’n moment mag je jezelf best een beetje verwennen! Kies in plaats van muffe havermout die je amper weg krijgt voor een – best wel een heel klein ieniemienie beetje gezond – chocoladeontbijtje
 
Probeer – behalve als je écht vroeg moet beginnen met werken – in de ochtend te sporten. Ga een rondje hardlopen of waag je aan een ochtendgymnastiekles. Dan kun jij dat ene chocoladekoekje op de dag zekersteweten permitteren! Ook werpt een meditatiesessie zijn vruchten af. Moet je inderdaad vroeg beginnen, trek dan in plaats van je sportkleding, een outfit aan waarin je je goed voelt. Zorg dat je de avond van tevoren je outfit of the day al klaar hebt gelegd, zodat je jezelf, na je frühstück, alleen nog in de desbetreffende outfit hoeft te hijsen.   
 
Zorg  – net zoals met je outfit – voor een voortreffende voorbereiding. Ligt je lunch klaar? Heb je je tas ingepakt? Vergeet ook geen to do-lijstje te schrijven voor de volgende dag. Je zult merken dat je de ochtend een stuk relaxter begint als alles al paraat staat in plaats van last minute met stress to the max door het huis te sjezen opzoek naar je agenda. 

 
Heb je de deur achter je dicht getrokken? Zet een lach op je gezicht, begroet een vreemde, geef iemand een complimentje, lach naar een oudere dame of houd de deur voor iemand open. Blijf optimistisch ook al komt het met bakken uit de hemel. Zie het positieve ervan in en bedenk je dat jij lekker warm binnen mag zitten met een kopje kaneelthee. Heb je iets te vieren? Schroom dan niet om een wijntje open te trekken of een extra stukje taart te nemen. En mocht de zon wél een keertje schijnen hier in het kille, koude Nederland? Lunch dan lekker buiten, pik een terrasje in de pauze en bedenk: the sun is shining, it feels good, and noooooo one's gonna sto… 

Wat doe jij om er een topdag van te maken?