Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Zo ben jij klaar voor rokjesdag!

De dagen worden langer en de temperatuur is aan het stijgen. Voor je het weet dient de eerste blotebenendag zich alweer aan. Je kunt er maar beter op voorbereid zijn en met deze 4 tips ben ook jij klaar voor rokjesdag.
 
Rokjesdag is geen afgesproken dag, er is dus ook geen vaste datum voor. Het is een fenomeen dat een groot deel van de Nederlandse vrouwen op dezelfde dag besluiten dat ze die dag voor het eerst de blote benen aandurven. Dit fenomeen vindt meestal plaats halverwege april dus je kunt maar beter aan de slag!
 
1: Show (and shave) those legs
Oké, even eerlijk, als we nu onverwachts met de benen bloot zouden moeten, zouden we bijna allemaal weigeren. Je had nét vanochtend geen tijd om je benen in te smeren, laat staan om ze te scheren, en die melkflessen hebben al maanden geen zonlicht gezien. Tijd om je benen voor te bereiden!
 
Scheren en smeren doe je vanaf nu dagelijks, want ja, door ze dagelijks te hydrateren worden ze sowieso al mooier en het scheren kost een stuk minder werk als het alleen wat kleine stoppeltjes zijn. Ook de melkflessen zijn makkelijk opgelost; een zonnebankje, spray tan of misschien wel zelfbruincrème doet wonderen. Zo is er voor iedereen een gepaste melkflessenremedie.
 
 
2. Alle rokjes verzamelen
Je wilt op deze dag natuurlijk niet in je afgedragen rokje de straat op. Tijd dus om de kast uit te mesten. Winterkleren verplaats je naar achter, afgedragen kleren doe je weg en de zomerkleding mag weer naar voren. Natuurlijk gaan alle zomerkleren ook even door de kritische ga-ik-dit-nog-dragen check.
 
Heb je ze vorig jaar nog gedragen? Zien ze er nog goed uit? Voldoen ze aan het huidige tijdsbeeld? Rokjes met een hoge taille, jurkjes met bloemenprint, pasteljurkjes en jurkjes met etnische print doen het dit jaar goed, dus die zijn zeker een go. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kast nu nog aan te vullen met wat leuke zomerjurkjes.

3. Het zekere voor het onzekere nemen
Rokjesdag of niet, we leven in Nederland en in ons koude kikkerlandje ben je nooit zeker van een volle dag zon. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je een goede en mooie panty klaar hebt liggen die je altijd in je tas kunt steken. Zo heb je toch een achterdehandje voor als het weer toch iets minder zonnig is dan voorspeld.
 
O ja, en omdat we in Nederland windland wonen is een boxershort - of een ander net slipje - ook niet geheel overbodig. Als we dan toch een Marilyn Monroe-momentje meemaken doen we het natuurlijk graag in stijl.
 
 
4. Maximaal smokkelen 
En als jouw melkflessen dan toch echt nog niet toonbaar zijn kun je ook altijd een beetje smokkelen. Wel blote benen maar niet zichtbaar? Klinkt ingewikkeld, maar is heel makkelijk: de maxi-jurk! Nog altijd een doorzettende trend en dus zeker fashionable verantwoord. Zo ga je zomers gekleed met - technisch gezien - blote benen zonder dat je mensen hoeft te confronteren met jouw ‘lichtgevende’ benen.