De jasjestrends van deze lente/zomer

Mode & trends door Xandra
Een leuk jasje met een goed model camoufleert brede schouders, stevige bovenarmen en een gebrek aan taille, wat wil je nog meer? Daarom heeft Ze de leukste modelletjes voor je uitgezocht. 
 
Drie verschillende kapstokken heb ik thuis staan en nog is mijn bezoek vaak genoodzaakt zijn of haar jas over een stoel of op de bank te gooien. Waarom? Omdat ik zo ontzettend veel jasjes heb dat er eigenlijk zelfs geen ruimte meer is voor mijn eigen winterjas. Blazers, in welke vorm dan ook; ik ben er gek op. Ze zijn dan ook hartstikke handig. Draag een basic shirtje met een leuk geprint jasje en je hebt direct een topoutfit aan. En het ziet er nog eens hartstikke leuk uit, want het juiste model kan wonderen doen voor je figuur. Daarom hier een overzicht van de leukste jasjes van dit moment.
 
 
Bomberjack
Daar is ‘ie weer, dé trend van dit seizoen: het bomberjack. Kies voor een nudekleurig exemplaar van satijn of eentje met een vrolijke bloemenprint om dit ietwat lompe model vrouwelijk te maken. Helemaal leuk met een paar flinke hakken eronder, voor het contrast. Maar pas wel op, want voor de dames met een zandloperfiguurtje – lees: brede heupen en een mooie taille – is dit geen geschikt model. Je zult er snel als een tonnetje uit gaan zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb dan ook met pijn in mijn hart al een aantal exemplaren aan me voorbij moeten laten gaan. Maar heb jij meer een plankfiguur of gewoon hele mooie slanke benen, dan is deze trend zeker iets voor jou.
 
Oversized blazer
Mijn persoonlijke favoriet is de blazer die net een maatje te groot lijkt te zijn, maar wel perfect past rondom je schouders en armen. De lengte laat jouw ietwat brede heupen en stevige benen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is niet voor niets mijn favoriete item. Pas wel op dat je niet voor een al te heftige print gaat, want dan kun je nog wel eens een wandelend bloemetjes/streepjes/panterprintgordijn worden. De oversized blazer is het allerleukst in een mooie effen kleur over een opvallende blouse. Of met een eyecatcher ketting, ook weer helemaal hip deze zomer.
 
Spijkerjasje
Er is één jasje die ik in de zomer praktisch overal over aantrek en dat is het perfect passende spijkerjasje dat ik een aantal jaren geleden heb gekocht. Het past nog steeds en ziet er nog steeds fantastisch uit. Logisch, want in tegenstelling tot de meeste blazers wordt een spijkerjasje juist leuker als hij er ietwat verweerd uitziet. Het is dus zeker een investering waard. Let echter wel op de pasvorm, een te grote variant kan lomp ogen en te klein is natuurlijk nooit goed. Het moet wel comfortabel blijven. 
 
Bikerjack 
Ook een echte trend deze zomer is het bikerjack. In zwart leer met studs, maar ook in liefelijk roze suède met gouden ritsen. Ikzelf ben helemaal weg van een pastelgroen exemplaar met een subtiel glittertje erin. Zo blijkt, ook met een bikerjack kun je alle kanten op. Zelfs als je niet zo’n stoere chick bent kun je met dit jasje uit de voeten. Het model is namelijk helemaal goed om de aandacht van een aantal minder sterke punten af te houden. Zo geven de naar buiten staande flappen de illusie van een welgevormde buste en zorgen opvallende zakjes of mooie ritsen ervoor dat de stof onderbroken wordt, waardoor je slanker oogt. 
 

Kimono
Een echt jasje is het misschien niet, maar dat neemt niet weg dat de kimono helemaal hip is deze zomer. Je hebt hem vast al voorbij zien komen in de nieuwste zomercollecties. Vaak bedekt met één of meerdere printjes in vrolijke kleuren. De kimono heeft wijde mouwen, is vaak van luchtige stof en valt los langs je lichaam wat hem perfect maakt voor de extra warme dagen. Laten we hopen dat we daar veel van zullen meemaken aankomende zomer, want ik ben helemaal verliefd op deze trend. Sterker nog, ik heb alvast een aantal exemplaren ingeslagen. Ze hangen braaf op me te wachten, op die overvolle kapstok.
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.