Seks & relaties / Seks
Seks

Sexy sexting: bijna de helft liegt tijdens cyberseks

Reageer 0

Dwarrel jij écht rond in sexy lingerie of trek je in werkelijkheid – in huispak – de derde zak chips open? Raak jij jouw lichaam daadwerkelijk aan op pikante plekken of is de afstandsbediening het enige waar jij jouw vinger oplegt? 
 
Sexting, oftewel cyberseks, is het sturen van erotisch getinte berichten naar je vlam. Van naakte kiekjes tot stoute woordjes en van telefonisch gekreun tot orgasmenopnames, het is kinky to the max. Of toch niet? Uit onderzoek van de Indiana Universiteit blijkt namelijk dat bijna de helft van de ondervraagde studenten regelmatig liegt tijdens een potje sexting. Een stijve pieliewielie? Nee hoor, een stijve, kaarsrechte pinokkioneus! Gevalletje leugen om bestwil?
 
 
Verveling
Van de 109 studenten die regelmatig aan cyberseks doen, liegt bijna de helft (48%) tijdens een intiem gesprek, en vrouwen liegen hier - how surprising - vaker over dan mannen. 45% van de vrouwen en maar liefst 24% van de mannen zegt weleens te liegen tijdens een virtuele vrijpartij. Waarover ze liegen? Nou, zo'n tweederde zegt regelmatig te liegen over het dragen van lingerie of het aanraken van zijn of haar lichaam op euh… bepaalde plekken. Maar waarom? Een derde beweert dit te doen uit verveling, zo meldt DailyMail. 

Leugentje om bestwil
Rob Weisskirch, hoogleraar aan de California State University, zegt: “Sexting is een manier om intimiteit te vermijden. Het is verrassend hoeveel mensen liegen tijdens de cyberseks. Men zou eigenlijk denken dat als je een relatie hebt, je gewoon eerlijk bent tegen je partner.” De meerderheid van de studenten geeft aan dat ze liegen om te flirten, om de behoeften van de partner te bevredigen en om hun seksleven een boost te geven. Tja, het is dus écht een leugentje om bestwil! 
 
En, even heel eerlijk, doe jij aan cyberseks? En lieg jij weleens tijdens sexting?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Karin

  @Anoniem: ohja, whaha, wij zaten zo lang te puzzelen, dat we op een gegeven moment helemaal de weg kwijt waren. Anyhow, die laatste oplossing van je klinkt goed. Laten we het daarbij houden :)

 • Anoniem

  @kimberly
  als 45% van de liegende mensen vrouw is, en 24% man, van welk geslacht is de overige 31% van de "liegers" dan? :S Volgens mij klopt er in ieder geval niet zoveel van de cijfers...

 • Kimberly

  @Anoniem: Zoals wij het hebben begrepen op DailyMail heeft 48% van de ondervraagden gelogen. Van die 48% blijkt 45% vrouw te zijn en 24% man: oftewel vrouwen liegen dus vaker dan mannen.

 • limchick

  52 studenten geeft aan wel eens te liegen. de verhouding in dit onderzoek is heel ongelijkmatig. ik heb een beetje gerekend en ben tot de conclusie gekomen dat het onderzoek gedaan is op ongeveer 10:1 vrouw:man. anders kun je nooit op die getallen komen xD

 • Anoniem

  Hoe kan bijna de helft (48%) liegen als van de vrouwen maar 45% liegt en van de mannen 24%?

 • Nanda

  Ik doe (privé) regelmatig aan cyberseks. Heerlijk! Niet met iedereen natuurlijk, wel met mannen die ik lang(er) ken en hierin vertrouw. Zoals hieronder staat is chantage niet echt iets waar iemand op zit te wachten. Daarom hou ik het alleen bij tekst en via de telefoon, absoluut géén foto's!

 • -:+:-

  Ik doe absoluut niet aan cyberseks, stel je voor dat je gechanteerd wordt. Vrees voor chantage oid o.O

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen