Seks & relaties / Seks
Seks

Sexy sexting: bijna de helft liegt tijdens cyberseks


Dwarrel jij écht rond in sexy lingerie of trek je in werkelijkheid – in huispak – de derde zak chips open? Raak jij jouw lichaam daadwerkelijk aan op pikante plekken of is de afstandsbediening het enige waar jij jouw vinger oplegt? 
 
Sexting, oftewel cyberseks, is het sturen van erotisch getinte berichten naar je vlam. Van naakte kiekjes tot stoute woordjes en van telefonisch gekreun tot orgasmenopnames, het is kinky to the max. Of toch niet? Uit onderzoek van de Indiana Universiteit blijkt namelijk dat bijna de helft van de ondervraagde studenten regelmatig liegt tijdens een potje sexting. Een stijve pieliewielie? Nee hoor, een stijve, kaarsrechte pinokkioneus! Gevalletje leugen om bestwil?
 
 
Verveling
Van de 109 studenten die regelmatig aan cyberseks doen, liegt bijna de helft (48%) tijdens een intiem gesprek, en vrouwen liegen hier - how surprising - vaker over dan mannen. 45% van de vrouwen en maar liefst 24% van de mannen zegt weleens te liegen tijdens een virtuele vrijpartij. Waarover ze liegen? Nou, zo'n tweederde zegt regelmatig te liegen over het dragen van lingerie of het aanraken van zijn of haar lichaam op euh… bepaalde plekken. Maar waarom? Een derde beweert dit te doen uit verveling, zo meldt DailyMail. 

Leugentje om bestwil
Rob Weisskirch, hoogleraar aan de California State University, zegt: “Sexting is een manier om intimiteit te vermijden. Het is verrassend hoeveel mensen liegen tijdens de cyberseks. Men zou eigenlijk denken dat als je een relatie hebt, je gewoon eerlijk bent tegen je partner.” De meerderheid van de studenten geeft aan dat ze liegen om te flirten, om de behoeften van de partner te bevredigen en om hun seksleven een boost te geven. Tja, het is dus écht een leugentje om bestwil! 
 
En, even heel eerlijk, doe jij aan cyberseks? En lieg jij weleens tijdens sexting?