De 5 leukste mode-apps

Mode & trends door Xandra
Dikke stapels tijdschriften in je tas meezeulen terwijl je door de stad loopt of richting het station fietst, het is geen pretje. Maar gelukkig zijn er apps die ervoor zorgen dat jij je dagelijkse modedosis krijgt, gewoon vanaf je telefoon.
 
De nieuwste kledingcollecties, de laatste beelden van de catwalkshows over de hele wereld en de leukste modenieuwtjes. Je hebt het allemaal binnen handbereik met de onderstaande apps. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon. En laten we eerlijk zijn, die heb je toch altijd bij de hand?
 
 
Talking Dress
De website Talking Dress is opgericht door Marieke Eyskoot. Zij wordt ook wel dé kledingexpert van Nederland genoemd. Marieke wil met Talking Dress laten zien dat duurzame mode niet duur en ontoereikend hoeft te zijn. Ze schreef er zelfs een boek over en nu is er dus ook een app, een 'shop- en inpsiratiegids', noemt ze het. Door de app toegang te geven tot je locatie, krijg je een gemakkelijk overzicht van alle fair en fashionable kleding in jouw buurt en kun je zoeken op duurzame winkels elders. Ideaal om bij de hand te houden tijdens een dagje shoppen dus.
 
Trendabl
Dit wordt ook wel de 'Instagram voor mode' genoemd. Er zijn dan ook al veel celebrities die gretig gebruikmaken van deze app. Wat dacht je van Mary Kate en Ashley Olsen, Whitney Port en Nicky Hilton? Allemaal maken zij foto’s van hun outfits om deze daarna te uploaden in Trendabl. Ieder kledingstuk kan vervolgens gedefinieerd worden door bijvoorbeeld het merk, de prijs en de winkel waar het gekocht is te taggen. Het enige nadeel is dat flink wat bedrijven deze app gebruiken als gratis reclamemiddel. Denk dus goed na voordat je iemand volgt en kijk even goed of diegene niet gewoon reclame maakt voor een bepaald merk.
 
Pose
Volg bloggers, stylisten en andere modebewuste mensen van over de hele wereld met de app Pose, die vol staat met inspirerende fashionable foto’s. Ook hier wordt de gedragen kleding getagged en kan je dus precies zien waar de kleding vandaan komt. Het kopiëren van een look is dan ook een optie, maar waar ik de app vooral voor gebruik is inspiratie. Heel veel inspiratie. 
 

Style.com
Deze website is mijn persoonlijke favoriet, dus toen ik erachter kwam dat er ook een app is, heb ik die als de wiedweerga gedownload. Style.com is de hemel voor de fashionista’s die van high fashion houden. Via de app heb je toegang tot foto’s van de complete collecties die ’s werelds topdesigners de catwalk opstuurden, of dit nou vorige week dinsdag gebeurde of drie jaar geleden. Daarnaast kun je exclusieve backstagefilmpjes bekijken, krijg je het laatste nieuws op modegebied en worden er ook foto’s gepubliceerd van de hipste feestjes en celebrity’s. 
 
ASOS
Voor de echte shopaholics onder ons – ik steek mijn hand ook op, no worries – die zelfs onderweg het online shoppen niet los kunnen laten, is er de ASOS-app. Net als op de website vind je hier de leukste en hipste kleding, schoenen en accessoires. Inspiratie doe je op via ASOS’ gethematiseerde fotocollages met titels als Totally Tropical, Spring Shades en Girl’s Night Out. Leuk extraatje: de app stuurt je een pushbericht wanneer er een leuke actie of korting is. Shop maar raak!

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.