Lifestyle / Reizen
Reizen

5 must do?s in de Algarve

Dat de Algarve prachtig is, hebben we je inmiddels verteld. Waarom je er een keer op vakantie moet, is ook duidelijk. Maar wat zijn nu de dingen die je daar echt móet doen? Wij geven je 5 must do’s in de Algarve!
 
Tapas en vis eten
Net als in Spanje kun je in Portugal heerlijke tapas eten. Vooral de visliefhebber kan echt haar slag slaan. Probeer bijvoorbeeld een salade met octopus erin – het klinkt viezer dan het smaakt, echt. Ga je zelf je eten bereiden in je appartementje in de Algarve? De supermarkten liggen vol met verse vis zoals bakkeljauw, octopus, zalm en kabeljauw. De vis in Portugal smaakt lekkerder en verser en is ook nog goedkoper dan in Nederland. Hmmmm!
 

 
Bezoek Cabo São Vicente
Ben je wel klaar met dat smeren en keren? Breng dan een bezoekje aan Cabo Sao Vicente. Pak je huurauto – die je er overigens gratis bij krijgt als je een accommodatie boekt in de Go Outside-categorie van Jiba – en reis af naar ‘het einde van de wereld’, zoals dit plekje ook wel wordt genoemd. Het is namelijk het zuidelijkste puntje van Portugal. Je zult hier prachtige kliffen aantreffen, een ouderwetse vuurtoren en een eindeloos uitzicht op zee. Een stevig briesje zorgt ervoor dat het prima uit te houden is. 
 
 
Ga cruisen/fietsen/wandelen langs de prachtige kliffen 
Maar niet alleen op Cabo São Vicente vind je mooie kliffen. Langs de verschillende stranden die Portugal rijk is, zul je prachtige kliffen aantreffen. Huur een mountainbike en fiets eroverheen om te genieten van mooie uitzichten. Of nog beter: ga lekker sportief aan de wandel. Niks saai: neem een tas mee met lekkere hapjes en ga op het strand of op de klif lekker picknicken. 
 
 
Een bezoekje brengen aan Vilamoura Marina
Vilamoura Marina wordt ook wel klein Monaco van de Algarve genoemd. Houd je ervan om op een terrasje mensen te kijken? Dan is deze plek een absolute must om te bezoeken. Met alle prachtige jachten in de haven en bijbehorende rijke mensen valt er in ieder geval genoeg te zien. Bling bling, siliconenborsten, korte rokjes: je kijkt je ogen uit. De haven is een aaneenschakeling van terrasjes en barretjes, dus zowel overdag als ’s avonds kun je je hier prima vermaken!
 
 
Ga naar Caldas de Monchique
Wil je even ontspannen en weg uit de hitte? Ga dan naar Caldas de Monchique, een mooi bebost gebied waar zich ook een luxe kuuroord bevindt. Geen zin, tijd en geld voor een kuuroord? Loop dan lekker langs de mooie watervalletjes, geniet van de rust en het kletterende water, doe een hapje en drankje op het pleintje en scoor Portugese souvenirs in de souvenirwinkel.
 

Jiba
Nieuwsgierig geworden? Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in de Like Home-categorie vind je kleinschalige accommodaties waar je je direct thuisvoelt. 

Kun jij niet wachten om romantisch te overnachten in bijvoorbeeld Spanje, Portugal of Griekenland? Neem dan een kijkje op Jiba.nl en boek – nu het nog kan  gauw je vakantie!