9 levenslessen die we leren van Beyoncé

Media door Marleen_S
Queen B is flawless en domineert de hitlijsten met haar muziek. Daar kunnen we niet alleen fijn naar luisteren, we kunnen er ook wat van opsteken! Want wij zijn ook powervrouwen, en daar hebben we geen zwart badpakje voor nodig. 

 
Het liefst staan we stiekem elke dag in de woonkamer B’s moves na te doen, maar gezien het concept ‘buren’ kunnen we ons beter inhouden. Maar laten we vooral niet vergeten dat we allemaal een innerlijke Beyoncé hebben. Want gezien de songteksten van deze diva hoeven we niet veel te doen om het te maken in het leven. We zijn per slot van rekening vrouw! Enne, who run the world? Precies.
 


Single ladies

Uh-oh-uh-oh-uh-oh…. Als je op dit moment met je hand naast je gezicht heen en weer zwaait, dan ben je B-groupie. Gefeliciteerd! En als je dit dan ook nog eens doet, omdat je daadwerkelijk single bent, you go girl.
Be like Beyoncé: Het is oké om single te zijn. En als er een scharrel in je liefdesleven rondwandelt die weigert zich te binden, laat hem gaan en sterk je met de gedachte dat hij er maar een ring om moet doen als hij je écht leuk vindt.
 
Crazy in love
We doen allemaal weleens gekke dingen in de naam der liefde en dan hebben we het niet alleen over het dagelijkse Facebook-gestalk. Verhuizen naar de andere kant van de wereld of zijn auto in de hens steken als je ‘m niet vertrouwt. You name it, het is in Bee’s wereld automatisch goedgekeurd.
Be like Beyoncé: Als je dan verliefd bent, is het best oké om gek te zijn. Als je niet gelijk het gesticht in wilt of een omgangsverbod aan je broek wilt krijgen, kun je ook op andere ‘gekke’ manieren laten zien dat je van hem houdt. Pak jezelf een keer in als cadeautje. Of schreeuw het letterlijk van de daken.
 
Diva
Iedereen is een beetje een diva. En dat kan in veel situaties heel goed uitpakken. Voordringen in een veel te lange rij in de supermarkt bijvoorbeeld. Of eisen dat je korting krijgt in je favo kledingwinkel. Hallo, deze Miss Diva is hier vaste klant? Mag je best wat voor terug krijgen.
Be like Beyoncé: Een beetje diva zijn is heel gezond, zelfs nodig op zijn tijd. Om niet naast je schoenen te lopen, moet je het wel doseren natuurlijk. Plan het liefst één diva-momentje per dag in en eis de tv eens een hele avond op.


 
Run the world
Het is natuurlijk een algemeen gegeven dat zonder vrouwen de wereld niet zou kunnen voortbestaan (lees: kinderen baren en dergelijke). Want wat moeten mannen nou zonder ons? We koken, hebben hem lief en zorgen dat zijn biertje ’s avonds koud staat. Oh, en we hebben ook nog een carrière. Oftewel: we domineren de wereld.
Be like Beyoncé: Vrouwen staan aan top, dus die promotie op je werk is voor jou. En je mag ook best van je lover eisen dat hij je ook gaat waarderen. Vrouwen zijn net zo sterk (en kunnen net zo goed kaartlezen) als mannen.

Grown woman
Je bent de middelbare school ruim gepasseerd, dan ben je toch zeker wel volwassen? Hoog tijd dat mensen je ook eens zo gaan behandelen. Misschien moet je die kleuterschool-pranks (het koffiezetapparaat vullen met vissenkomwater) dan ook maar eens gedag zeggen.
Be like Beyoncé: Je bent een volwassen vrouw, &^% it. De wereld mag het weten. En je baas ook. En je ouders. Eigenlijk iedereen die nog een aai over je bol geeft en je zoet houdt met lekkers. Ook al is het soms best fijn, maar dat zeggen we tegen niemand! Je bent een grote meid nu.
 
If I were a boy
Mannen denken dat ze alles kunnen maken, en dat wij thuis braaf op ze wachten. Ze nemen vrouwen vaak voor lief en behandelen ons slecht. Maar als we het niet meer pikken en onze biezen pakken, is het huilen geblazen. Nja, sommige mannen dan hè.
Be like Beyoncé: Als wij mannen waren geweest, dan hadden we het wel geweten. Dan hadden we ons vrouwtje behandeld, zoals we zelf behandeld willen worden. Dus behandelt hij je niet goed, gaat-ie vreemd of wat dan ook? Weg ermee! 
 


My, Myself and I

Jij bent het belangrijkste. Dus wie kan er nou beter op nummer één staan dan jijzelf? Precies. En daarom mag je jezelf best verwennen met een traktatie. Hoe moet je anders iemand tevreden houden?
Be like Beyoncé: Soms draait het gewoon even om jou. Punt. En iedereen kan de schijt krijgen. Zeker als ze jouw hulp, liefde of vriendschap niet waarderen. De enige die er uiteindelijk toe doet, ben jijzelf. Dus waardeer jezelf.

 
Love on top

Hij houdt van je. Dat is geweldig natuurlijk, maar hij mag dat ook wel laten zien. Laat hem maar eens met je pronken op een feestje of je hartstochtelijk zoenen in het openbaar. Je hoeft geen dure cadeaus, alleen maar welverdiende aandacht.
Be like Beyoncé: Mannen moeten jouw liefde op de eerste plek zetten, want je geeft het niet zomaar weg. En soms moet je hem daar subtiel op wijzen. Hem even wakker schudden en herinneren aan het feit waarom jij zo belangrijk bent in zijn leven.
 
Partition
En tot slot. Je man hou je tevreden met een flinke dosis (seksuele) aandacht op zijn tijd. Schaam je niet en hul jezelf in mooie lingerie. Want een powervrouw heeft ook de kunsten der verleiding onder de knie. En ook big booty Beyoncé kan het hebben in haar clip Partition. Jij dus ook.
Be like Beyoncé: Zo nu en dan een lapdance voor je lover kan heel sexy zijn. En ook al voel je je net een gedresseerde aap, geef het een kans. Waarschijnlijk wordt hij zo wild dat hij die putten in je dijen niet opmerkt. En anders heb je altijd nog zoiets als gedimd licht…
 
Wat heb jij tot nu toe geleerd van Queen B?