ZeTest: het Nintendo-spel Tomodachi Life

Media door Redactie Ze.nl
Ken je de Game Boy nog? Wij ook. En retefanatiek dat we waren! We hebben heel wat uurtjes af ge-Tretis-t. Maar terwijl wij het bij de Game Boy hielden, zette de Nintendo-ontwikkelingen zich voort. 
 
Zo zijn er in de afgelopen jaren heel wat nieuwe versies van dit speeltje op de markt gebracht: compact, 3D, 3DS XL, met camera; alles kwam om de hoek kijken. En nu mochten wij, als a-techneuten to the max, een nieuw spel testen op de Nintendo 2DS: Tomodachi Life
 
Tomo-watte?
De Tomo-watte? De Tomodachi Life. Een nieuw Nintendo-spel waarin jij je eigen wereld kan creëren. Op het eiland – wat overigens jouw bezit is – staat één appartement waarin jouw zelfgecreëerde personages – met eigen looks, karakter en zelfs aangepaste stemmen – wonen en leven. Daarnaast zijn er ook nog een tiental andere gebouwen, waarvan sommige under construction, op jouw eiland. Te denken aan een supermarkt, kledingzaak en uitkijktoren. Werkelijk alle activiteiten en situaties zijn mogelijk en geen game-dag is hetzelfde. Van bruiloften tot het veranderen van het interieur, en van het geven van eten en cadeautjes tot het sluiten van vriendschappen. Wat de bedoeling is van het spel? Je Mii-personages zodanig gelukkig maken, dat je meer verdient en level voor level promoveert.  


 
Het Ze-eiland 
Zo gezegd, zo gedaan. OnZe Kimberly creëerde – op de Hello Kitty-roze Nintendo – meteen een Ze-eiland en haar appartement werd al snel gevuld met KarinZe, FleurZe en MarleenZe. Hoe het eraan toeging in hun nieuwe stek? Dikke prima! Er werden vriendschappen gesloten, zo werden FleurZe en KimZe dikke vriendinnen en lachten KimZe en MarleenZe de ballen uit hun broek omdat ze praatten over 'funny things'. Er werden spelletjes gespeeld als Memory, en Karin? Die at een pizza. Die haar overigens zo goed beviel, dat we een level promoveerden. Kortom: een game die je bezighoudt, en prima gespeeld kan worden tijdens je lunchpauze of ’s avonds met een schemerlampje voor het slapengaan. 
 

 
Heb jij het spel al uitgeprobeerd? Zou jij 'm willen spelen?