Recept: Bonte tomatensalade

Eten door Kimberly
Tomaten, basilicum, balsamico, een snufje zout en peper… Dit keer duiken we in de Italiaanse keuken. Deze tomatensalade is een heerlijk bijgerecht tijdens een zomerse barbecue, of in de middag als lichte lunch. Buon appetito

Wat heb je nodig? 

  • 500 gr. diverse kleuren tomaten
  • 1 el. balsamico-azijn 
  • 1 el. olijfolie 
  • 10 basilicumblaadjes 
  • snufje zeezout en peper 
 
Hoe maak je het? 
  1. Was de tomaten en dep ze droog. 
  2. Snijd met een puntig mes de harde kern uit de tomaten en snijd ze vervolgens in dunne plakken. 
  3. Bestrooi ze – naar eigen smaak – met wat zeezout en peper. 
  4. Besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn. 
  5. Bestrooi met basilicumblaadjes. 

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.