Malta: 5 absolute must sees

Reizen door Marleen_S
“Op een onbewoond ei-hei-land.” Nou, daar zouden wij wel willen zijn!  Wist je dat een deel van het Griekse eiland Malta onbewoond is? Een bijzonder plekje dat je moet hebben gezien. En zo hebben we nog meer must sees in Malta.
 
Malta is een van de kleinste eilanden die je vindt in de Middellandse Zee. Maar klein wil niet zeggen dat er niet genoeg te doen is. Malta bestaat eigenlijk uit drie kleinere eilanden, namelijk Malta zelf, Gozo en het onbewoonde Comino. Heb je een hele vakantie om te vullen? Dan trek je er gewoon op uit met een boottocht langs alle drie de eilanden. En daar is genoeg te doen.
 

Must see #1: Tempels ouder dan piramides
Malta staat niet alleen bekend om haar goede koffie met Italiaanse invloeden – het is een echt koffie-eiland. Het eiland is ook beroemd vanwege de tempels die op er zijn te vinden. Sommige tempels zijn zelfs ouder dan de oudste piramides in Egypte. De tempel van Hagar Qrim is veruit de mooiste en is dan ook het hoogst gelegen. Tip: om je een urenlange wandeling te besparen, kun je een huurauto nemen, die je bij bijvoorbeeld Eliza was here standaard krijgt. Zo neem je toch de prachtige omgeving in je op, maar kom je niet bezweet en doodmoe bij de tempel aan.
 
Must see #2: Blue Lagoon in Comino
Nog even over dat onbewoonde eiland Comino. Op het eiland zelf wonen een handjevol locals (echt onbewoond is 'ie dus niet), maar omdat er haast niet gebouwd mag worden en er geen auto’s rijden, is het een prachtige idyllische plek om te zien als niet-local! Onbewoond wil helaas niet zeggen dat weinig mensen van het plekje afweten. Veel toeristen bezoeken dan ook deze plek in de zomer. Maar dat bekent ook dat er genoeg gidsen en tours zijn waarmee je het eiland kunt bezoeken. Met de boot kun je vanaf Malta naar Comino toe. Eenmaal daar aangekomen kun je een frisse duik nemen in Blue Lagoon, een waar begrip op Malta.
 

Must see #3: Rotsklimmen op kliffen
Als je een sportieve chick bent die niet kan stilzitten op een strandstoeltje, kun je op Malta rotsklimmen op één van de vele kliffen die het eiland telt. Je kunt hiervoor een gids huren, maar je kan ook zelf op onderzoek uit. Bezoek trouwens ook gelijk even Calypso’s Cave als je druk aan de wandel bent. Volgens de Griekse mythe zou de nimf Odysseus hier hebben verbleven. Waar of niet, prachtig is dit plekje zeker. Wil je je compleet wanen in de geest van Odysseus? Bij Eliza was here kun je tijdens je vakantie vertoeven in tot villa omgebouwde eeuwenoude boerderijen waar je verzekerd bent van een eigen zwembad. Dan voel je je pas echt een Griekse godin. Benieuwd naar deze accommodatie? Neem een kijkje op de website.
 
Must see #4; Folklore dinershow
Na een drukke dag op de rotsen of een dag bij de tempels wil je lekker kunnen uitrusten met een hapje, een drankje en... een show. Op Malta heb je verschillende zogeheten folklore dinershows. De plaatselijke bevolking laat hier door middel van dans en muziek de geschiedenis van het eiland zien. Heerlijk vermaak en een smaakvol driegangendiner, wat wil je nog meer?
 

Must see #5: Zondagmarkt in Valetta
Voor alle koopjesjagers is er goed nieuws op Malta. Op zondag kun je namelijk in het dorpje Valetta de speciale zondagmarkt bezoeken. Het is er druk, maar je vindt er de mooiste parels aan souvenirs. Niet zo fan van de markt? Bezoek dan in hetzelfde plaatsje de tuinen van Lower Barracca Garden. In deze botanische tuin vind je een scala aan exotische planten en heb je een prachtig uitzicht over de havens van Malta.
 
Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here
 
Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!
 
Krijg jij ook spontaan zin om een vakantie te boeken? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.