5 manieren om onze WK-mannen aan te moedigen

Cadeaus & hebbedingetjes door Fleur

Nog even en dan kunnen we helemaal losgaan met het WK. Beetje borrelnoten eten, biertjes drinken en… onZe mannen aanmoedigen! Dat kun je doen met een oranje petje op je knar, maar er zijn leukere manieren. Wij hebben er 5 voor je!

Normaal hou je je niet zo bezig met wat je gekscherend 'het balspelletje' noemt, maar als het om het WK gaat, ben je niet te houden. Terecht! Ons elftal kan namelijk wel wat fans gebruiken. Hoe je ze dan écht aanmoedigt? Zo!


1. Open een Twitter-account
Niet alleen jij verkondigt dagelijks via Twitter wat je op je bammen hebt gesmeerd, ook ‘onze’ jongens knallen er via dit medium uit wat ze aan het doen zijn. Wat dat betekent? Dat je ze makkelijk kunt bereiken! En dus? Open je een Twitter-account, volg je het hele elftal en schiet je dagelijks wat aanmoedigingstweets de wereld in, uiteraard met mentions. Natuurlijk bedenk je er een hashtag bij, zodat anderen je gemakkelijk kunnen vinden (en je berichtjes lekker kunnen retweeten). Go go trending!
 
 
2. Maak een video
Hoe bereik je in één keer een groot publiek en vergroot je dus de kans dat ook team Oranje je ziet? Door iets op YouTube te zetten. Iets origineels natuurlijk, dat wel, want viraal gaan, daar moet je wat voor doen. Trommel alle mensen die je kent en die voetbalfan zijn op en flans een aanmoedigingsvideo in elkaar. Zing een zelfbedacht lied, doe een flashmob op een voetbalveld of vorm met z’n allen een woord waaruit jullie liefde voor Nederlands trots blijkt. Uiteraard komt iedereen in het oranje naar de filmlocatie. En ja, vuvuzela’s zijn toegestaan. Voor één keer, dan.
 
3. Ga naar Rio
Effe een cent te makken en wel toe aan een vakantie? Kijk of je naar Rio kunt en moedig de jongens live aan. Gek idee? Tja, als je een diehard-voetbalfan bent, doe je alles voor je team. Besides: you only live once! Dan kun je wel weer een week op Malta gaan zitten, maar als je het geld hebt én echt een ervaring wilt om nooit te vergeten, is Brazilië je antwoord. Met een van de duizenden oranje jurkjes van de afgelopen jaren aan heb je ook zo aansluiting met andere Nederlanders. Gezellig samen yellen in vak 25!
 

 
4. Blijf niet op je kont zitten
Ons team aanmoedigen, dat doe je niet zittend. Dan kijken ze immers zó over je heen. Dus: ga staan! En als je dan toch bezig bent: show dat je tot in je broek oranje bent met de ‘good luck’-hipster van Sloggi. De wat? Ja, een hipster die uitgebracht is door lingeriemerk Sloggi voor de campagne ‘Good Luck in Brazil’. Met de knaloranje hipster kun je zowel subtiel als in vol ornaat laten weten dat je onze mannen support! Yolanthe (van Wes, ja) draagt hem trouwens ook. En we moeten toch zeggen… Mooi oranje is niet lelijk! Hebben? Je haalt de hipster (waarvan sinds 1 juni 10.000 exemplaren te koop zijn) in een 3-pack voor € 23,95. Je vindt 'm in de Sloggi-winkel, bij Inno en in verschillende lingeriezaken. Ook altijd al een keer naar Brazilië willen gaan? Upload een foto met de hashtag #luckysloggi in Sloggi’s Facebook-app (dit kan ook via Instagram) en maak kans op een reis naar Brazilië.   
 
5. Doe het mentaal
Draag je Oranje wel een warm hart toe, maar heb je niet zo’n zin om een vliegtuig te pakken of een flashmob te hosselen? Ach, dan zend je toch mentaal positieve vibes naar Rio? Verzamel wat vrienden voor een fijne avond achter een groot scherm, zet wat borrelnoten en bier neer en brul als Robben weer richting doel holt. Met een beetje geluk doe je dat zo hard, dat ze het in Brazilië nog horen ook. 

fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Hoe moedig jij onze Oranje-mannen aan?