Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

De knapste voetballers in het Ze-elftal

Buitenspel of vrije trap: het zal ons aan onze oranje reet roesten, de enige reden waarom wij naar het WK kijken, zijn natuurlijk al die mooie bezwete mannen. Ongeacht rugnummer of land: wij juichen voor de volgende voetbalhunks!
 
Als wij de rol van bondscoach op ons hadden mogen nemen, hadden we toch een heel ander team samengesteld dan ons aller Louis van Gaal. Want wij hebben heel veel verstand van voetballers…

#1: Ezequiel Lavezzi
Ezequiel Lavezzi heeft natuurlijk vele voetbalkwaliteiten, maar wij kunnen vooral zijn imago als ruwe bolster waarderen. We zien hem dan ook het liefst met baardje en hopen op een harige verschijning van hem in Brazilië.
Positie: Aanvaller
Speelt eigenlijk voor: Argentinië
In de Ze-selectie omdat… Hij zijn prachtige chocoladebruine ogen strak gericht heeft op de bal en iedere verdediger met zijn snelheid van zich afschudt. Waardoor wij standaard goed zicht hebben op zijn strakke bips.

#2: Iker Casillas
In onze selectie zitten nogal wat Spanjaarden. Kunnen ze niks aan doen, want in Spanje zijn ze al aantrekkelijk bij de geboorte. Dat geldt ook voor Iker Casillas. Hij wordt gezien als de beste doelman allertijden – en ook de knapste.
Positie: Doelman
Speelt eigenlijk voor: Spanje
In de Ze-selectie omdat… Hij met zijn zwoele blik de bal hypnotiseert en zo menig goal weet te stoppen. Nou, als wij een bal waren geweest, lagen we ook graag in zijn handen.
 
#3: Sebastian Larsson
Deze voetbalgod is blond en heeft een conditie waar je u tegen zegt. Allebei kwaliteiten die niet misstaan op het veld, maar die we ook graag zien in een potentiële partner. Helaas is Sebastian al bezet en heeft ‘ie een kind. We roepen ‘m daarom graag uit tot voetbalvader van het jaar.
Positie: Middenvelder
Speelt eigenlijk voor: Zweden
In de Ze-selectie omdat… Hij als enige niet-Nederlander een kop met blond haar heeft en daardoor perfect in het team past. 
 
#4: Gerard Piqué
We kennen zijn lieftallige vrouw Shakira natuurlijk van haar buikdanshitjes, maar Gerard Piqué heeft zelf ook genoeg talent. Op het veld schittert hij net zo sterk als Shakira op het podium. En als we moeten kiezen, kijken we toch liever naar Pique.
Positie: Verdediger
Speelt eigenlijk voor: Spanje
In de Ze-selectie omdat… Hij weinig fout kan doen met zijn nonchalante kuif en volle lippen. We zouden hem als coach bij elke overwinning belonen met een intens lange kus.
 
#5: Cesc Fabregas
Hij lijkt nog zo lekker jongensachtig (lees: babyface), maar op het veld laat hij zien wat voor man hij eigenlijk is. Als het licht zo snel, speelt hij de bal moeiteloos naar zijn medespelers die met zijn strakke voorzetjes prima kunnen scoren.
Positie: Middenvelder
Speelt eigenlijk voor: Spanje
In de Ze-selectie omdat… Hij scoort zelf weinig, maar bij ons scoort hij in ieder geval als het op zijn looks aankomt. Hij doet ons een beetje denken aan Rafael van der Vaart, maar dan de Spaanse versie.
 
#6: Yoann Gourcuff
Er is weinig bekend over Yoann Gourcuff, maar belangrijk is dat hij niet alleen speelt als een koning, maar dat hij ook makkelijk met zijn weelderige bruine haardos voor prins had kunnen doorgaan.
Positie: Middenvelder
Speelt eigenlijk voor: Frankrijk
In de Ze-selectie omdat… Hij schijnt te voetballen op gevoel. En aangezien wij dames echte gevoelsmensen zijn, kan zo'n man natuurlijk niet in het team ontbreken.
 
#7: Jermain Defoe
Als tweede aanvaller in ons team kiezen we graag voor Jermain Defoe. Deze Engelse voetballer speelt met klasse, precies zoals we dat van de Engelsen gewend zijn. Teamgenoot David Beckham mag dan rete-bekend zijn, we leren Jermain ook graag beter kennen.
Positie: Aanvaller
Speelt eigenlijk voor: Engeland
In de Ze-selectie omdat… Hij als klein jongetje al handig was met de bal. En met zijn ondeugende grijns vergeven we hem elke gemiste penalty.
 
#8: Carlos Bocanegra
Carlos doet ons een beetje denken aan onze eigen Nick, van Nick en Simon. En wie wil hem nu niet in het team? Naast zijn knappe verschijning, speelt hij natuurlijk ook nog eens een lekker potje voetbal. Ook belangrijk natuurlijk.
Positie: Verdediger
Speelt eigenlijk voor: Amerika
In de Ze-selectie omdat… Deze Mexicaan heeft voor zijn voetbalcarrière nog gestudeerd en kan je alles vertellen over geschiedenis en aardrijkskunde. Knap én intelligent, zucht...
 
#9: Glen Johnson
In 2010 speelde hij zijn eerste WK en hopelijk scoort hij ook dit jaar genoeg om over een paar jaar weer mee te mogen doen. Als het aan ons ligt, is Glen altijd meer dan welkom. Zeker omdat hij zijn moeder alle credits geeft voor zijn succesvolle carrière. We love him already.
Positie: Verdediger
Speelt eigenlijk voor: Engeland
In de Ze-selectie omdat… Hij zowel links- als rechtsbenig is. Wat betekent dat hij overal inzetbaar is en we houden van euhm, multifunctionele mannen.
 
#10: Olivier Giroud
Olivier Giroud is de hipster onder de voetballers. Al is het maar om zijn vetkuif die hij met veel gel naar de zijkant plakt. Heel gelikt, net zoals zijn voetbalspel. Maar hij is dan weer niet zo ijdel als een Cristiano Ronaldo, wat we erg kunnen waarderen.
Positie: Aanvaller
Speelt eigenlijk voor: Frankrijk
In de Ze-selectie omdat… Hij bekend staat om zijn krachtige goals. Met veel kabaal en geweld schopt hij die bal met 130 kilometer per uur gewoon dóór het net.
 
#11: Fabian Johnson
In 2011 maakte de van oorsprong Duitse Fabian Johnson zijn debuut in het voetbalteam van Amerika. Hij is niet alleen goed in de verdediging, maar hij heeft al eens bewezen ook zelf een puntje te kunnen scoren als het nodig is. We like.
Positie: Verdediger
Speelt eigenlijk voor: Amerika
In de Ze-selectie omdat… Hij ondanks zijn brede kaaklijn, toch erg lief en zachtaardig oogt. Maar ondertussen is ‘ie wel lekker pittig als hij eenmaal het veld op loopt.  
 
Voor welke voetbalhunk juich jij het hardst tijdens het WK?