SOS: Wat te doen tegen pluishaar?

Haar door Kimberly
Je zit met je handen in het haar. Waarom? Om die pluizenkop van je. Elk mogelijk middeltje heb je geprobeerd, maar met bar weinig resultaat. Kortom: het is harstikke fruzz-trerend en je wilt er iets aan doen. Kroescontrol aan, here we go
 
Je zou er bijna twee uur eerder voor moeten opstaan, voor dat kapsel van je. Maar er is goed nieuws! Er zijn, volgens DailyMail, nieuwe maar bovenal goedwerkende trucjes in beautyland. En wij geven ze je, om die wilde leeuw op je hoofd te temmen. Roawr!  

 
Gebruik alcoholvrije conditionerspray. Doe dit het liefst na een douchebeurt als je haar nog vrij vochtig is. Alcohol zorgt ervoor dat je haar droger wordt wat weer voor een groot kroes-alert zorgt. Gebruik dus bij voorkeur een spray zonder alcohol, gewoon verkrijgbaar bij de drogist!  
 
Knip je haar in laagjes. Al doet het misschien anders vermoeden, maar het schijnt goed te helpen. Vraag je kapper of ze je haar in lichte laagjes knipt, en het haar voorzichtig uitdunt. Knip het regelmatig om gespleten haarpunten te voorkomen. 
 
Alhoewel wij niet helemaal zeker zijn over deze tip, raden experts aan om geen goedkope producten aan te schaffen. Deze producten zouden bijna altijd sulfaten bevatten wat ervoor zorgt dat je haar stijf en broos wordt. Tja, wie mooi wilt zijn moet óf pijn lijden, óf in de buidel tasten. 

 
Ken je arganolie? Het doet wonderen voor je pluizige haar! Breng de olie het liefst aan op handdoekdroog haar en matig met de olie om vet haar te voorkomen. Ook is het een tip om wekelijks je haar af te dekken met (warme) olie in een douchemuts of opgekrulde handdoek. Je kan ervoor kiezen om hier een nachtje mee te slapen of het simpelweg een uurtje of twee te laten ‘weken’.
 
Als het haar nat is, is het zeer gevoelig. Wees daarom alert en borstel je haar met een grove borstel om beschadigingen te voorkomen. 
 
Gebruik altijd een conditioner! Dit kan er ook eentje zijn die je niet hoeft uit te spoelen. Spoel je haar ook altijd af met koud water. Het is even op je tanden bijten maar dan heb je ook wat! Of juist niet?

Heb jij last van pluishaar? En wat doe jij om pluizig haar te voorkomen?