Hoe draag je? korte broeken?

Mode & trends door Kimberly
Nu de zomer officieel is begonnen en onze benen al een (piepklein) beetje zijn gebruind, kunnen we de korte broek weer uit de kast trekken. Want bermuda’s, shorts en hotpants zijn hot deze zomer!
 
Een korte broek combineer je op dezelfde manier als een minirok, met het voordeel dat een korte broek natuurlijk veel lekkerder zit. Want fietsen, traplopen en bukken zijn geen probleem met een short aan. Ons zusje Fashionscene geeft stijltips!
 
Look 1: Comfy chic
De ideale lengte van een short is voor iedereen anders. Wat langere shorts laten je benen korter lijken, terwijl je van hotpants juist ellenlange benen krijgt. Met de volgende vuistregel speel je zeker op safe: laat de zoom van het broekje net iets over het dikste gedeelte van je been eindigen, want dan lijken je benen het slankst. 
 
Actrice Ashley Tisdale heeft een trucje om haar benen te verlengen: nudekleurige enkellaarsjes. Doordat de tint van haar laarsjes lijkt op haar huidskleur hebben ze een verlengend effect. Zwarte laarsjes of hakken met enkelbandjes breken het geheel juist, waardoor je benen korter lijken.
 
 
Look 2: Eén kleur
Zakelijk, vrouwelijk én chic! Eva Longoria draagt een short met plooien dat zowel geschikt is om te dragen naar je werk (als de dresscode op je werk dat toelaat tenminste) als voor een avondje uit. Een iets wijder shortje laat zich vaak goed dragen. Ook wijd uitlopende broekjes of broekrokjes staan kleine en curvy vrouwen vaak mooi. Eva combineert haar short heel sophisticated met een blouse in dezelfde kleur. Maar eigenlijk is het nog veel mooier om je short te dragen met een bijpassende blazer. De short suit is namelijk helemaal hip deze zomer.
 
 
Look 3: High waisted
High waisted shorts maken deze zomer hun comeback. Ze zijn super stylish en flatterend, want door de verhoogde taille lijken je benen langer. Alessandra Ambrosio combineert haar short met een los vallend shirtje, dat ze in haar broek stopt. Dit zorgt ervoor dat haar taille wordt verhoogd. Ook de crop top – een wat korter topje – combineert zich heel goed met een high waisted short. Vind je zo’n strak denimbroekje toch iets te sexy? Dan zijn er gelukkig genoeg wijdere varianten in andere materialen…
 
Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het leukst? 
 
Bron beeld: Getty