Summer vibes: Rock een rok

Mode & trends door Vrouwen redactie

Warmere dagen, zomerse avonden en niet te vergeten: lange tijden doorbrengen op allerlei festivals. En dat in een spijkerbroek? Hell no. Korte broekjes, hotpants, playsuits en jumpsuits: we kennen het onderhand allemaal wel. Waarom niet eens iets nieuws proberen? Juist, de ‘rock ’n roll’ rok is weer terug!

Afgelopen week was ik een dag met mijn moeder in Londen. Het viel me op dat in veel winkels (waaronder Zara en Topshop) midi-rokken in de rekken hingen in verschillende kleuren. “Goh, wat leuk!”, zei ik enthousiast tegen mijn moeder. Maar voor ik met een rode rok de paskamer wilde betreden, stopte mijn moeder me en zei: “Celes, daar heb ik er nog wel een paar van, hoor!” Aha, dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren.

Twee dagen later gingen mijn moeder en ik even bij mijn opa en oma op bezoek. Mijn oma had wat oude kleren die ze weg wilde doen en vroeg of wij er even naar wilden kijken. Ik liep de trap op en vond daar voor mijn neus, gratis en voor niets, drie rokken. Elk in een andere kleur. HA, winning! Het was even wennen, maar eerlijk: het is best tof hé? Daarom, dames, dit artikel: get your ass out of the comfort zone en ga rokken dragen. Luchtig, comfortabel, schattig, zwoel en/of sexy: het kan allemaal. Echt, er gaat een wereld voor je open.

- Zonnebril: Anthropologie
- Blouse: Zara
- Rok: vergelijkbare te koop bij Zara
- Schoenen: Puma Suede

- Blouse: American Apparel
- Rok: vergelijkbare te koop via Asos.com
- Schoenen: Vans Old Skool All White

- Zonnebril: Anthropologie
- Crop top: H&M
- Rok: vergelijkbare te koop bij Monki
- Schoenen: Vans Old Skool All White