Recept: Patatas bravas

Eten door Redactie Ze.nl
Olé, ola! Summer is in town en dat betekent dat er op tafel ook zomerse gerechten verschijnen. En wat schreeuwt er nou meer om zomer, dan overheerlijke Spaanse tapas? Zoals deze patatas bravas, om je vingers bij af te likken!
 
Bij deze patatas bravas willen we eigenlijk alleen nog maar een lekkere sangria en een Spaanse Don Juan die ons deze heerlijke aardappeltjes voert. En bonus: dankzij de yummy kruiden heb je geen mayonaise meer nodig! Scheelt weer in de calorietjes.


Wat heb je nodig?
(Voor 2-4 personen)
  • 1 kg aardappelen (rode schil)
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 dl olijfolie
  • 2 theel. paprikapoeder. Liefst la chinata.
  • Snufje zeezout
Hoe maak je het?
  1. Verwarm een oven voor op 180 graden
  2. Was de aardappelen, dep ze droog en snij ze in parten.
  3. Pers de knoflook uit boven de olijfolie en meng de paprikapoeder erdoor.
  4. Leg de aardappelen op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel ze met knoflook/paprikaolie en wat zeezout. Zorg dat de aardappel compleet in de olie gewenteld is. Anders bakt deze vast op de plaat.
  5. Zet ze in de oven, ongeveer 30 minuten. Besprenkel de patatas bravas eventueel met verse peterselie bij het serveren.


 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijkop de website van Kookse.tv.