17-jarige Instagram-hit kopieert hysterische celeboutfits

Vrije tijd door Marleen_S

Wat doe je als je zeventien bent en je je de pleures verveelt? Precies, dan ga je je vervelen op social media. De Nieuw-Zeelandse Liam hield een verkleedpartijtje op Instagram en is nu een regelrechte hit. Wij houden nu al van 'm.

Instagram, het mekka van volgekladderde Starbucks-frappuccino's, selfies in de badkamer en hotdogbenen op het strand. Zucht, wordt het scrollen door al die vakantiekiekjes van je Nutella-bruine collega’s een beetje saai de laatste dagen? Dan hebben wij heerlijk lachmateriaal voor je in petto.Hilarisch en hysterisch

Eruit zien als een celeb is, als je geen persoonlijke plastisch chirurg en een in glitter gedoopte stylist tot je beschikking hebt, bijna onmogelijk. De Nieuw-Zeelandse tiener Liam ging de uitdaging wél aan. Zijn doel? Eruitzien als een celeb. Maar dan wel de hysterische varianten die je op tijdschriftcovers vindt.

Hij heeft er bijna een dagtaak aan, maar voor al zijn creaties neemt hij graag de tijd. Hij plundert zijn moeders keukenkastje om Katy Perrys muffintieten na te maken of hij gaat in de weer met zwarte plakkaatverf om de wenkbrauwen van Cara Delevingne op zijn gezicht te tekenen. Het resultaat? Hi-ha-huilen-larisch. Ruim een uur bezig

De celeb copycat heeft inmiddels al honderden sterren geïmiteerd, maar zijn favoriet blijft toch wel Miley Cyrus. “Iedereen vindt het ook fantastisch als ik haar nadoe”, vertelt Liam aan Metro UK. “Welke celeb ik ook kies, ik moet wel de juiste foto vinden om na te doen. Soms haal ik wat spullen uit de winkel als ik die nodig heb, maar vaak kan ik me gelijk verkleden met dingen uit huis.” De foto die het meeste tijd kostte? “Katy Perry uit haar clip Dark Horse. Ik was er ruim een uur mee bezig”, aldus Liam. 
Waarom hij ooit begonnen is? "Acht maanden geleden is het idee ontstaan. Ik vind het grappig dat veel mannen niet durven wat ik doe. Het is iets heel anders!" Anders is het zeker, maar ook verfrissend na al die picture perfect selfies in onze Instagram-timeline. Waar Liam trouwens ook goed in is? De typische We Heart It-foto's op de schop nemen. Minstens net zo grappig als zijn celeblooks.

Met al zijn foto's slaat hij eigenlijk de spijker op z'n kop. Want wie springt er nou in het echte leven op een sloopkogel in oma's witte onderbroek? Of danst in een bh van gesuikerde donuts? Precies. Lekkere droge humor Liam, daar houden we van.

Benieuwd naar meer foto's van Liam? Volg hem dan op zijn Instagram-account.

Wat vind jij van Liam? Kun jij er ook zo om lachen?