Wat te doen als je een slippertje hebt gemaakt

Relaties door Marleen_S
Hij was er, jij ook, het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Die eindigde in zijn bed. Het zou de ultieme onenightstand zijn, als…  je niet eigenlijk hartstikke bezet was. Ai, een slippertje gemaakt? Dit moet je doen.

Het was echt niet zo dat je die bewuste ochtend opstond en dacht: goh, laat ik eens lekker de tong van de buurman uitproberen. Het gebeurde gewoon. En nu zit je met een een achterdochtige lover opgescheept en een schuldgevoel zo groot als de kont van Kim Kardashian.


Biecht het op

Het laatste waar je op zit te wachten, is plaatsnemen op de biechtstoel. Hoe belangrijk het ook lijkt om je schuinsmarcheerderspraktijken op te biechten, weeg eerst af of dat echt zo is. Is de koek tussen jou en je lover al langer op? Spaar dan zijn gevoelens, maak het uit en geef hem niet een extra rotgevoel door te vertellen dat je bent vreemdgegaan. Was het een eenmalige vergissing? Come clean. Denk namelijk op de lange termijn. Vergeten is makkelijker dan het te vertellen, maar je gaat je hoe dan ook een keer verspreken. Of je slippertje trekt zijn mond open. Het geheim komt uit en je lover kan het maar beter van jou horen, dan dat hij delen van je avontuurtje van Facebook plukt.

Hoe eerder, hoe beter

Als je eenmaal hebt besloten jouw slippertje naar buiten te brengen, doe het dan snel. Alsof je een pleister met een rotgang van de pijnlijke wond aftrekt. Er is namelijk nooit een ‘goed moment’ om je buitenechtelijke zoen/wipje op te biechten aan je lover. Dan kun je namelijk wachten totdat je een ons weegt en ondanks de stress en de verminderde eetlust die jouw fout met zicht meebrengt, zal dat nooit gebeuren. En met snel bedoelen we, hoe eerder je het vertelt, hoe beter. Even rap in de pauze van Voetbal International mededelen dat je bent vreemdgegaan, is emotioneeltechnisch gezien niet zo handig.



Wees voorbereid op onbegrip

In jouw hoofd klinkt het allemaal zo logisch. Je voelt je al weken eenzaam, omdat hij zijn racefiets, cavia of pubervriendjes belangrijker vindt dan jou en daarom besloot jij de aandacht ergens anders te zoeken. Wat er ook toe heeft geleid dat jij buiten de deur hebt gesnoept, het neemt niet weg dat het is gebeurd. En ook al heb je hem (nog) niet eeuwige trouw beloofd in de vorm van een ring, het mag gewoon niet. Wees dus voorbereid op zijn onbegrip. Voor jou is het misschien al weken of maanden aan de gang, voor hem komt het als een schok. Vertel het rustig en laat hem alle vragen stellen die hij wil. Probeer antwoord te geven en wees een beetje subtiel in het vertellen. Bepaalde details moet je gewoon achterwege laten.

Schiet niet in de verdediging

Ja, maar… Ja, maar niks. Heel even heb je niks te vertellen, behalve het feit dat je bent vreemdgegaan. Je zal zo je redenen hebben, maar om een Derde Wereldoorlog tussen jou en hem te voorkomen, kun je het beste niet met je vingertje wijzen. Behalve naar jezelf. Het siert je niet alleen als je verantwoordelijkheid neemt voor je onbezonnen actie, je laat er ook mee zien dat je het echt meent, dat het je tot in het diepst van je hart spijt.



Verbreek alle communicatie

Een slippertje duidt meestal op een miscommunicatie in de relatie. In wat voor vorm dan ook. Er zit iets niet lekker en dat moeten jij en je lover gaan uitvogelen. Als hij dat nog wil. Wil hij met je verder? Prijs jezelf een grote geluksvogel dat je een tweede kans heb gekregen. En bij die kans hoort volle aandacht voor jou en je lover. En daar kun je geen zenuwachtige minnaar bij gebruiken die je om de drie minuten appt. Als je relatie je lief is, verbreek dan het contact met je slippertje. Dat hoeft niet koelbloedig, maar maak in een simpel berichtje of telefoongesprek duidelijk dat het over is en dat het niks gaat worden. Was het een eenmalige kroegflirt? Zoek de bewuste kroeg dan niet meer op en druk zijn Facebook-uitnodiging weg.

Wees geduldig

Als je de pleister er eenmaal vanaf hebt getrokken, duurt het even voordat de wond echt geheeld is. Laat hem de tijd nemen erover heen te komen en wacht af tot hij de eerste stappen zet. Maar let wel: als hij je tot in den treure verwijten blijft maken en zich er niet overheen kan zetten, is het misschien beter om even afstand van elkaar te nemen. Het is meer dan geweldig dat hij je een tweede kans wil geven, maar dat betekent niet dat je je als een schoothondje hoef te gedragen. Een fout maken is menselijk, voor hem heel pijnlijk, maar als volwassenen moet je eruit kunnen komen.

Heb jij weleens een slippertje gemaakt? Wat deed je toen?