Mr. Plan B: vrouwen hebben een back-up lover

Relaties door Marleen_S
Die collega waar we mee overwerken? Of die beste vriend die we al járen kennen? Het zou zelfs de buurman kunnen zijn! Sorry lovers, als jullie ons dumpen, hebben we jullie vervanger al klaar staan. Dit onderzoek liegt er niet om.

 
We moeten misschien even terugkomen op de ‘de wereld vergaat als je me verlaat’-dreigementen. Want ook al roepen we dit in blinde paniek als jullie twijfelen over de relatie of even – het ergste – een pauze willen inlassen, het is eigenlijk niet waar.
 


Of nou ja, de wereld vergaat misschien wel, maar dan wel met een kersverse nieuwe vervanger van onze lover aan onze zijde. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wij vrouwen een back-up man achter de schermen hebben klaarstaan. Oftewel, een man die zijn troostende deur wijd open heeft staan voor het geval het niet een gezellige happily ever after wordt met onze partner.
 
Mr. Plan B
43% van de ruim 2000 ondervraagde vrouwen heeft zo’n Mr. Plan B, aldus OnePolldie het onderzoek uitvoerde. “Het is nogal zorgwekkend dat bijna de helft van de vrouwen in een relatie een back-up plan heeft. Ik denk dat mannen nu wel twee keer zullen nadenken of ze lekker doorhalen in de kroeg of gezellig thuisblijven bij hun partner. Wie weet heeft ze dus al een vervanger!”
 
Vrouwen snakken nu eenmaal meer naar zekerheid dan mannen, dat is een verschijnsel waar we niet om heen kunnen. We nemen graag het zekere voor het onzekere en dus hebben we al een nieuwe lover op het oog, mocht het allemaal misgaan met onze huidige vriend. En we schijnen ook nog eens heel specifiek te weten wie dit moet zijn.
 


Een oude bekende

De liefdeskandidaat die de grootste kans heeft op de titel ‘rebound man van het jaar’ is hoogstwaarschijnlijk een oude bekende, volgens Metro UK. Een man die we ooit ver in de friendzone hebben geparkeerd en die maar al te graag onze soon to be ex wil vervangen.

Dat is dus weer een lichtpuntje voor de mannen. Ze hoeven niet bang te zijn dat we er met een ex vandoor gaan of dat we met iemand uit de sportschool aan de haal gaan, want onze ideale back-up man kennen we gemiddeld al zeven jaar, aldus OnePoll. Schokkend feitje: een op de vier vrouwen in het onderzoek zegt dat ze net zulke sterke gevoelens heeft voor haar back-up man als voor haar vriend of echtgenoot.
 
Maar mannen, voel je niet gelijk op je ego getrapt, één op de drie vrouwen twijfelt of het ooit écht zal gebeuren, settelen met haar back-up lover. Dus als jullie de relatie verbreken, hoef je waarschijnlijk nergens bang voor te zijn. Behalve dan dat we in tranen uitbarsten en onze wereld écht even vergaat.
 
Dus dames, come clean, hebben jullie een back-up lover?