Beauty / Lichaam
Lichaam

Wait, what?! Meiden onder 10 jaar óók aan de Brazilian Wax


De Brazilian Wax is boomig. Maar liefst 66% van de vrouwen kiest vol overtuiging voor de kale kano. Echter zijn het (helaas) niet alleen vrouwen, ook meisjes onder de 10 jaar bezoeken de waxbar voor een ontharingsbehandeling. Wait, what?!  

Massaal (96%) snoeien we ons damestuintje in (het liefst) coupe kaal. Vooral in het zomerseizoen draait de Braziliaan overuurtjes; aangezien we ons weer in de bikini mogen hijsen, laten we de nodige haartjes verwijderen. Echter hebben verschillende actievoerders iets best-wel-shockings ontdekt. Want terwijl wij als negenjarige meisjes een glitterstuiterbal bij de tandarts uitzochten, bezoeken anno 2014 jonge meisjes de waxbar voor een ‘Hollywood Full Wax’. (Hebben die al meer dan drie schaamwieries dan?) Anyhow: sommige salons richten zich dus op meiden onder de 10 jaar voor een ontharingsbehandeling down under. En wij vinden dat best shocking. 


Lichaamsverandering vieren
Slechts één op de 25 salons weigert een kind onder de 12 jaar voor een behandeling. De andere salons richten zich wel op onder andere kinderen en sommigen zijn zelfs bereid de prijs voor een behandeling flink te laten dalen aangezien de meiden ‘waarschijnlijk minder ontwikkeld zijn dan ouderen’. Oprichter Rani Bilkhu is het hier niet mee eens. Zo vertelt ze aan Metro: “Dit roept niet alleen meer vragen op, ook zal het beeld van de vrouw flink veranderen en wordt het voor jonge meiden op deze manier niet meer toegestaan om de veranderingen van hun lichaam te vieren.”


Vroege puberteit
Niet alleen vindt ze het randje kindermishandeling, ook betreurt ze het feit dat jonge meiden gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, en hiermee dus worden gebruikt voor commercieel gewin van de salons. Bilkhu merkt vaak in haar omgeving dat jonge meiden hun schaamstreek laten waxen. Weigert een salon de behandeling? Dan doen ze het via een andere weg: hun moeders. Deborah Morris, een medewerker bij schoonheidssalon BABTAC, heeft hier een andere mening over. Zo zegt ze: “Het waxen zou een kind kunnen helpen die te maken heeft, of heeft gehad, met een vroege puberteit. Wij adviseren het om de klant te beoordelen op basis van behoefte.”

Wat vind jij? Kinderen wel of niet waxen?