Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Fashionable naar de sportschool

Een tripje naar de sportschool is doorgaans niet favoriet onder de meeste mensen, maar die work-out wordt een stuk leuker in een hippe outfit. Met deze tips ga jij voortaan op en top fashionable aan de slag.
 
Een rood aangelopen hoofd, volledig bezweet en nog nahijgend van twintig minuten op die vreselijke loopband. Het is niet het meest charmant ogende scenario dat je je kunt voorstellen. Logisch dus dat veel mensen de sportschool liever mijden. Omdat de sportschool voor velen toch een noodzakelijk kwaad is, zal ik mijn best doen om die pijn een beetje te vermijden. Hoe? Met kleding natuurlijk! Ook in de sportschool kun je er namelijk helemaal fashionable bijlopen.
 
Schoenen
Het belangrijkste – en mijn favoriete – item voor in de sportschool: de schoenen. Belangrijk omdat een goede schoen essentieel is voor je training. Met slecht passende of verkeerde schoenen kun je namelijk vervelende blessures oplopen. Ga dus zeker eerst even langs een speciaalzaak om te ontdekken wat precies past bij jouw voeten.
 
Dat is het moeilijke gedeelte, want daarna is het simpel: kies een supertof paar uit! Sportschoenen zijn al lang niet meer saai wit of grijs. Tegenwoordig komen de beste schoenen in de mooiste kleurcombinaties. Ga bijvoorbeeld voor die neonroze schoen met witte zool en gifgroene details of kies voor een sportief grijs paar met leuke gekleurde veters en een hip logo aan de zijkant.
 
Legging
Ook hier geldt: tot ziens saai zwart en grijs, hallo print! Hoewel het voor sommigen – lees mij en mijn flinke benen – verstandig is om toch voor een ietwat onopvallender exemplaar te kiezen, kun je ook met een sportlegging alle kanten uit. Een zebraprint, bloemen of een fijn buitenaards printje bijvoorbeeld. 
 
Zorg wel dat je voor een echte sportlegging kiest en ga niet voor een ‘gewone’ variant. Die zijn weliswaar een stuk goedkoper, maar het woordje ‘sport’ ontbreekt niet voor niets. De sportlegging is namelijk van speciaal sneldrogend materiaal en ventileert een stuk beter. Dat is dus veel comfortabeler wanneer je de crosstrainer of spinning-fiets betreedt.  
 
Sportshirtj
En dan de bovenkant, minstens zo belangrijk. Persoonlijk vind ik het zelf iets minder belangrijk om hier voor een ‘echte’ sporttop te kiezen, je zult mij dan ook weleens in de sportschool kunnen vinden met een simpel katoenen shirtje aan. In dat geval zou ik zeggen: ga eens lekker shoppen, want die hebben ze overal wel.
 
Voor degene die toch graag wat meer comfort, ventilatie en sportgemak zoeken, geldt overigens niet dat zij flink beperkt zijn in hun keuze. Menig sportmerk heeft een flinke collectie aan shirts dus keuze genoeg. Ook hier geldt: ga voor een printje, een leuke opdruk of simpelweg een mooie kleur. Een kleine tip: denk aan de sportleggings die je in je collectie hebt. Een bloemenlegging in combinatie met een roze panterprint hemdje is misschien niet zo’n goed idee.
 
 
Accessoires
Daar waar ik bij accessoires normaal gesproken praat over armbanden, oorbellen en – het liefst statement – kettingen, is dat in de sportschool natuurlijk niet het geval. Draag hier vooral zo min mogelijk, want dankzij het vele gezweet – vies, maar de waarheid – verkleuren die fijne sieraden alleen maar sneller.
 
Accessoires die je wel draagt tijdens het sporten zijn bijvoorbeeld een opvallende sport-bh die net even boven je shirt uit komt, een haarbandje – leuk in een felle kleur! – of een speciale armband waar je een telefoon of mp3-speler in kwijt kunt. Ook die laatste zijn tegenwoordig trouwens in leuke kleuren te verkrijgen. Je kunt dus alle kanten op met een fashionable sportoutfit!
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.