Inspiratie voor je volgende manicure

Mode & trends door Lien

Op zoek naar wat inspiratie voor je volgende bezoekje aan de nagelsalon? Van gekleurde french mani’s tot glitter: dit zijn de nageltrends van deze zomer.

Parelmoer

Glans, glans en nog meer glans: nagels met een parelmoereffect heb je vast al eens voorbij zien komen. Het gaat hierbij niet om een dun glanslaagje die wat aan de shine van een lipgloss doet denken, maar echt om een dikkere glans die meerdere kleuren weerkaatst. Om dit te bereiken kun je het beste een nagellak met een parelmoereffect gebruiken. Voor nog meer glans breng je nog een shiny topcoat aan.

Glitter en strass

Glitters komen veel terug dit seizoen: zo ook in nageltrends. Zo zien je nagels er niet alleen verzorgd uit, maar ook nog eens feestelijk en chic. Strass-steentjes zien we nu ook veel terugkomen. Niet in combinatie met glitter, want dan word het een beetje too much. Strass wordt vooral aangebracht op nagels met één kleur die wat subtieler is, zoals beige of andere pasteltinten.

Gekleurde french manicure

French manicure is een klassiek design die iedereen wel kent. Hierbij worden de nagels voorzien van een witte laag nagellak aan de top van de nagel. De rest van de nagel wordt met een transparant laagje gelakt. Nu is de gekleurde french mani een nieuwe favoriet: de bovenste rand in okerblauw, felroze of mintgroen.

Ook interessant: manieren om nagellak sneller te laten drogen

Glazed donut

De glazed donut nails zijn al een tijdje in en ook dit seizoen een veel aangevraagde manicure. De glanzende nagels zien er klassiek en verzorgd uit. Daarnaast passen ze bij iedere outfit. Deze zomer gaan we de glazed donut nails meer in andere kleuren terugzien, zoals metallic kleuren als zilver en goud.