5 manieren om cowboylaarzen te stylen

Mode & trends door Lien

Cowboylaarzen lijken lastige items om te stylen, maar zijn eigenlijk superveelzijdig. Ze geven elke outfit precies dat stoere randje wat nog ontbrak. Genoeg reden om deze boots weer eens uit de kast te trekken. Hieronder zetten we een aantal manieren om ze te combineren voor je op een rij.

Wat zijn cowboylaarzen?

Deze western boots hebben meestal een puntige neus ietsje van de grond afkomt. De hak is vaak een lage blokstijl. Hierdoor zijn deze laarzen wat praktischer om te dragen dan die ene paar naaldhakken. Verder zijn ze vaak nog voorzien van subtiele stiksels en details die het geheel een mooie finish geven. Dit zijn dus het type laarzen waar we het over hebben. En ze zijn met genoeg outfits te stylen.

In combinatie met zomerrokjes

Sneakers waren misschien je go-to schoenen om met zomerjurkjes en rokjes te stylen, maar westernlaarzen passen hier net zo goed onder. Ze voegen net even dat edgy randje toe aan de vaak lieflijke rokjes. Zo is je outfit toch nog een beetje casual.

Met oversized blazers

Je kunt ze ook gewoon naar kantoor dragen: style ze bijvoorbeeld onder een oversized blazer. Je kunt denken aan een blazer in een zachte pastelkleur, zoals mintgroen of babyblauw. Dat in combinatie met witte, hoge laarzen maakt de perfecte lente-outfit.

Ook interessant: komt de skinny jeans weer terug?

Onder wijde jeans

Ben je op zoek naar een subtieler effect? Draag je boots dan onder een wat wijdere jeans. De puntige neuzen komen hier mooi onderuit en laten het geheel er chic uitzien. Combineer bijvoorbeeld zwarte westernlaarzen met een donkerblauw gewassen straight jeans.