Komt de skinny jeans weer terug?

Mode & trends door Lien

Even leek het alsof skinny jeans niet meer zo geliefd is in de modewereld. We verruilden het voor de straight jeans, mom jeans en baggy jeans – de broeken waar we nu massaal in rond flaneren. Wat blijkt? Het tij is gekeerd. De strakke ‘00 broek maakt een comeback.

Combi: skinny jeans met hoge laarzen

Heb jij jouw skinny jeans nog in de kast liggen? Dan heb je geluk: deze broek komt weer helemaal terug. Met name de low rise variant maakt opnieuw zijn intrede. Volgens mode-experts is het nu helemaal on trend om deze broek met hoge laarzen te stylen. Denk bijvoorbeeld aan een licht gewassen skinny met mokkabruine laarzen die wat ruimer vallen aan de bovenkant. Deze match is gedurfd en laat jou zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Het is de ideale combinatie om de broek mee in nieuw leven te blazen.

Y2K-trend

De comeback lijkt perfect te passen in de Y2K-trend, ofwel ‘Year 2000’ trend. Hierbij zien we een terugkeer van alles wat begin jaren ’00 door celebrities als Christina Aguilera, Paris Hilton en Britney Spears gedragen werd. Denk bijvoorbeeld aan haarbanden, trainingspakken en tops met strass-steentjes. De trend groeit in populairiteit op Tiktok en is voor Gen Z’ers bij uitstek de manier om nostalgie en jeugdsentiment te omarmen. De skinny gaat dan ook zeker terug te zien zijn in het kader van de Y2K-trend. En om er nog een schepje bovenop te doen: ook andere loeistrakke broeken zijn weer in en zelfs leggings lijken een comeback te maken.

Controversieel item

De terugkerende skinny wordt ook wel de cigarette jeans genoemd, een wat opvallende naam die iets te veel in het straatje van de heroin chic trend valt: een trend waar veel kritiek op kwam. Het item is dan ook enigszins controversieel te noemen: je bent een liefhebber of hebt er een hekel aan. Zijn controversiele karakter heeft de broek ook te danken aan het feit dat het nou eenmaal niet zo lekker zit. Het voelt strak en knelt af. Een te lange skinny ziet er al gauw rommelig uit, daarentegen veroorzaakt een te korte weer blote enkels. De zoektocht naar een perfecte straight of mom jeans is dan ook veel makkelijker te volbrengen dan die naar deze ’00 broek. Daarnaast voelen veel vrouwen zich prettiger en zelfverzekerder in wijde pantalons.

Ook interessant: 5 manieren om nagellak sneller te laten drogen

Gaan we de skinny jeans weer overal terugzien in het straatbeeld? De voorspelling is dat dit niet het geval is. Zo populair als dit item ooit was, zal hij waarschijnlijk nooit meer worden. Dus liefhebbers van wijde broeken: geen zorgen, die kun je gewoon stijlvol blijven dragen!