Bladerdeeghapjes met geitenkaas, vijgen & appel

Eten door Ze.nl

Tijd over en zin in iets lekkers? Spring dan de keuken in en maak deze knapperige bladerdeeghapjes met geitenkaas, vijgen en appel. Met weinig ingrediënten zet je een hemelse snack op tafel, lekker snel en simpel voor de zondag! 

Wat heb je nodig? 
(Voor vier hapjes)
 • 4 plakjes bladerdeeg 
 • 100 gram geitenkaas 
 • 4 stuks vijgen 
 • 40 gram pecannoten 
 • 1/2 stuk appel
   
 
Hoe maak je het? 
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien.
 2. Hak de pecannoten grof met een scherp mes.
 3. Snijd de halve appel in zo klein mogelijke blokjes (brunoise). Dat doe je het makkelijkst door er eerst partjes van te maken, die in dunne plakken te snijden, die plakken in dunne reepjes te snijden (zodat je een soort lucifers krijgt) en die reepjes in blokjes te snijden.
 4. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
 5. Meng in een kom de geitenkaas, die je tussen je vingers verbrokkelt. Schep hier de blokjes appel, stukjes vijgen en de pecannoten doorheen.
 6. Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van het geitenkaasmengsel en vouw de punten van het vierkant naar binnen. Duw de alle vier de puntjes tegen elkaar aan zodat je een soort simpel envelopje krijgt. Het is niet erg als er hier en daar nog wat van de vulling zichtbaar is; dat geeft alvast een sneak preview van het lekkers wat erin zit!
 7. Bak de bladerdeeghapjes 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius, tot het bladerdeeg verkleurd is. Voor een extra mooie goudgele kleur kun je het bladerdeeg voor het de oven in gaat bestrijken met een losgeklopt ei. Op de foto is echter geen losgeklopt ei gebruikt, dus bleekscheetjes te zien. 

Fan van geitenkaas? Dan vind je deze supersnelle en gezonde snack van dadels en geitenkaas vast ook lekker. Wil je geen recept missen? Schrijf je dan in voor de Foodness nieuwsbrief