Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Vrouw in elkaar geslagen door jaloerse vriend

Huiselijk geweld: 1 op de 15 mensen in Nederland is hier weleens slachtoffer van geweest. Schokkende cijfers als je het ons vraagt. Ook deze week doken er weer afschuwelijke foto's op van een slachtoffer van huiselijk geweld. 

De 18-jarige Chanttelle Wardin werd op 22 februari dit jaar zwaar mishandeld door haar vriend Rhys Culley, maar pas nu verschenen de schokkende foto’s van de mishandelde Chanttelle online. Volgende week zal Rhys worden veroordeeld. 
 
Het koppel was al twee jaar samen toen de jaloerse Rhys besloot zijn vriendin toe te takelen. Metro meldt dat het stel op de avond van de aanval samen was uit geweest en vlak voordat Rhys agressief werd, vroeg hij nog aan zijn vriendin of ze van hem hield. 
 
 
De aanval 
Het antwoord heeft niet mogen baten, want seconden later viel de 5 jaar oudere Rhys zijn vriendin aan. In de rechtbank van Newcastle Crown Court omschrijft Chanttelle hoe haar vriend zijn tanden in haar gezicht zette. “Hij zette zijn hele mond om mijn lippen heen en trok. Ik was ervan overtuigd dat hij mijn lippen van mijn gezicht had getrokken”, vertelt de tiener. “Overal lag bloed.” 
 
Volgens de aanklagers was Rhys onzeker en jaloers. Hij was bang voor wat zijn vriendin allemaal kon uitspoken als hij op zijn werk was en besloot daarom zijn vriendin te verminken. Rhys wist met zijn daad zijn vriendin onherkenbaar te maken. 
 
 
Veroordeling
De twintiger ontkent zijn vriendin met opzet te hebben verwond, maar zit voorlopig toch in hechtenis. Rhys zal volgende maand veroordeeld worden door de Newcastle Crown Court. De rechter liet weten dat hechtenis ‘onvermijdelijk zal zijn’.  

Kijk hier voor meer informatie over huiselijk geweld.