Beauty / Make-up
Make-up

5 make-up looks om een keer te proberen

Let’s make up, not break up! Met een goed gevuld make-uptasje kun je heel wat meer looks creëren dan je dagelijkse ik-moet-snel-naar-mijn-werk-look. Van super vrouwelijk tot een beetje gothic: deze looks moét je proberen!

    

Look 1: Beachbabe
Je make-uptasje is gevuld met… Bronzer, blush, goud- en zandkleurige oogschaduw, zwart oogpotlood, donkerroze lippenstift
Zo begin je… Breng, als je dat gewend bent, wat foundation aan, maar doe dit heel lichtjes. Shape je gezicht daarna met bronzer en pak alleen de zijkant van je gezicht mee. Maak het af met een mooie perzikkleurige blush.
… en zo ga je verder Kam je wenkbrauwen netjes in model en zet je ogen aan met goud- en zandkleurige en oogschaduw. Zorg dat het goud niet te veel overheerst, maar net dat beetje glim op je ogen geeft. Omlijn je ogen met een dun lijntje met zwart of donkerbruin oogpotlood en veeg dit met je vinger een beetje uit. Breng daarna een volume mascara aan, nadat je je wimpers hebt gekruld.
Finishing touch Je lippen moeten om te zoenen zijn. Kies voor een matte lipstick die net iets rozer is dan je eigen kleur lippen.
 

Look 2: Winter wonderland
Je make-uptasje is gevuld met… Donkergrijs of zwart kohl oogpotlood, een paar tinten grijze oogschaduw, zwarte mascara, wenkbrauwpoeder, foundation, glimmende roze lippenstift.
Zo begin je… Na je foundation begin je met je ogen. Hier ligt het accent op bij de winterlook. Werk van binnen naar buiten. Je binnenste ooghoek zet je aan met de lichtste tint grijs die je hebt. Daarna werk je naar buiten met een steeds donkerdere tint grijs. Tot slot blend je met een penseel alle kleurovergangen mooi in elkaar.
… en zo ga je verder Trek vervolgens met een zwart of donkergrijs kohl potlood een lijntje om je ogen. Zet je waterlijn aan, dat lijntje direct onder je ogen, en zet ook je bovenste wimperrand extra aan. Ga daarna aan de slag met je mascara en zet je wenkbrauwen aan met wat wenkbrauwpoeder.
Finishing touch Als laatste kleur je je lippen in met een glimmende lipstick. Het liefst in een kleur die dicht bij je eigen lipkleur ligt. Let op: glimmend, niet glanzend. Kun je er geen vinden? Dep dan wat gouden oogschaduw op de binnenkant van je lippen.


Look 3: Ik wil nu… Nude!
Je make-uptasje is gevuld met…
Wenkbrauwgel, wimperkruller, zwarte mascara voor krullende wimpers, lichtroze lipstick, lippenbalsem, foundation
Zo begin je… Belangrijk bij deze look is: less is more. Maar wat je doet, moet je wel goed doen. Het lijkt alsof je niks op hebt, maar daar moet je wel moeite voor doen. Alle producten die je gebruikt moeten kleuren hebben die dicht bij je eigen gezichtskleuren ligt. Kies als basis voor je gezicht om liever geen foundation op te doen, maar voor een matte poeder en concealer om oneffenheden te camoufleren. Je wenkbrauwen kam je daarna goed in vorm met wat wenkbrauwgel.
… en zo ga je verder Daarna ga je aan de slag met de wimperkruller, essentieel bij deze look. Gebruik vervolgens een goede mascara voor krullende wimpers en kies het liefst voor een bruine mascara. Die is het meest naturel. Neem je onderwimpers niet of heel lichtjes mee.
Finishing touch Op je lippen smeer je een fijne balsem met een lichte glans of een nude lipstick in precies dezelfde kleur als je lippen. Wil je toch iets opvallender? Kies dan voor een babyroze kleur.
 

Look 4: Super vrouwelijk
Je make-uptasje is gevuld met… 
Een diepzwarte mascara, zwarte vloeibare eyeliner, rode lipstick, bijpassende lippotlood, roze oogschaduw, wenkbrauwpotlood, foundation en blush.
Zo begin je… Breng je foundation aan zoals je dit gewend bent. Veeg daarna een zachtroze blush over je jukbeenderen en wangen.
… en zo ga je verder De basis voor deze look is neutraal met het accent op de lippen. Maar je wenkbrauwen zijn ook belangrijk. Haal wat tegendraadse haartjes eerst weg met een pincet. Teken daarna een zacht lijntje onder je wenkbrauw. Doe dit ook met de bovenkant van je wenkbrauw en kleur ‘m daarna in. Veeg het teveel aan potlood weg met het borsteltje. Ga daarna aan de slag met je ogen. Dep wat roze oogschaduw op je ogen en  trek met zwarte, vloeibare eyeliner een lijntje om je oog. Extra mooi: laat je eyeliner in een puntje uitlopen. 
Finishing touch Breng daarna een à twee laagjes mascara aan. Omlijn met je lippotlood je lippen en kleur deze in met rode lipstick. Mat, glanzend of met een flinke gloss erover, de keuze is aan jou.
 

Look 5: Go, go, gothic
Je make-uptasje is gevuld met…
Lichtbruine oogschaduw, bordeaux rode lipstick met bijpassend lippotlood, donkerbruin oogpotlood.
Zo begin je… Deze look is nogal heftig, maar staat heel goed bij een herfstige outfit die wat rustiger is. Draag dus geen drukke prints! Het accent ligt bij deze look op de mond. De rest van je gezicht houd je verder rustig. Breng een lichte foundation aan en werk je wenkbrauwen bij met een potlood. Dit mag best wat grover dan normaal. Borstel het potlood daarna goed uit in je wenkbrauw.
… en zo ga je verder Gebruik een rozige blush voor deze look en breng dit aan op de appeltjes van je wangen. Smeer eventueel als je dat wilt wat nudekleurige of rozige oogschaduw op je ogen en omlijn deze met een donkerbruin oogpotlood.
Finishing touch Dan zijn de lippen aan de beurt. Ga eerst te werk met een goed lippotlood, dit voorkomt uitlopen van je lippenstift. Daarna kleur je met dezelfde lipstick je lippen in. Voor deze look is een bordeaux roodpaarse lippenstift gekozen.
 
Welke make-uplook ga jij proberen?
Beeld: Pinterest