Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Dit was het liefste wat iemand ooit tegen mij zei: 8 lezeressen vertellen


Van gave vakantie tot surprise party: sommige dingen vergeten we nooit. Sommige woorden ook niet, zeker als ze ons positief raakten. Wat mooi is, delen we graag. Daarom: leZeressen over het liefste wat iemand ooit tegen hen zei.
 
Of het nu je vriend, vader, vriendin of klasgenoot was: er is vast ooit iemand geweest die iets gigantisch liefs tegen je heeft gezegd. De volgende dames sloten bepaalde uitspraken voor altijd in hun hart.
 
Esther (23): “Ik dacht op de middelbare school altijd dat ik iemand was die niet opviel. Tot ik in een nieuwe klas terechtkwam en een van de meiden zei: ‘Wij vinden jou zó cool!’ Superverbaasd vroeg ik waarom precies. Want: ík? Cool? ‘Ja,’ antwoordde ze, ‘jij bent altijd zo lekker jezelf.’ Het is misschien niet het liefste wat iemand ooit zei, maar wel het meest verrassende.”
 
 
Ellen (28): “Ik kon vroeger flink onzeker over mezelf zijn en mezelf afkraken. Mijn toenmalige vriend wist dit, want ik heb weleens letterlijk gezegd dat ik niet snapte dat hij blij werd als hij ’s ochtends naar me keek. Ik begreep niet waarom hij met mij wilde zijn, en ook dat vertelde ik hem eens. Toen het uitging, zei hij: ‘Beloof me dat je nooit meer zulke lelijke dingen over jezelf denkt.’ Ik vergeet dat nooit meer.”
 
Marleen (23): “Het liefste wat iemand ooit zei, komt van mijn moeder. Ik wil later heel graag kinderen en zij zei dat ik vast een goede moeder zou worden, omdat ik zo zorgzaam ben en zo geduldig met anderen. Ook moest ik eigenlijk psycholoog of juf worden, want ze vond dat ik goed kon luisteren en mensen echt kon helpen met problemen. Die woorden koester ik altijd.”
 
Sabine (21): “Mijn vader is niet iemand die snel zijn gevoelens uitspreekt. Als ik wegga, zeg ik vaak dat ik van hem hou en dan krijg ik meestal een ‘ja ja, ga nou maar snel’ terug. Ik vind dat niet erg, want ik weet dat hij van me houdt. Toen hij toch ‘ik hou van je’ zei, vond ik dat enorm lief en bijzonder.”
 
Fleur (28): “Mijn vriend werkt weleens thuis, maar dat lukt hem niet zo goed als ik er ook ben. Toen hij een paar maanden terug weer zuchtend opstond om koffie te halen, zei hij: ‘Ik kan gewoon niet werken als jij er bent. Dan kijk ik naar je en dan stroom ik over van liefde.’ Ik word nog warm als ik eraan denk.”

Mieke (27): “Ooit werd ik in paniek opgebeld door een vriendin. Haar relatie liep niet lekker en haar vriend had tegen haar gezegd dat hij haar liever later had ontmoet. Dan was hij namelijk wél klaar geweest om zich te settelen, om samen te wonen en aan toekomst te denken. Diezelfde avond lag ik met mijn vriend in bed en vroeg ik zachtjes: ‘Hoe zit dat met jou? Had je mij, als je terugkijkt, liever ook later ontmoet?’ ‘Nee,’ fluisterde hij terug, ‘liever eerder juist.’”
 

Christel (24): “Ik was al een tijdje werkloos en wist even niet meer wat ik met mijn toekomst moest. ‘Wat moet ik nou?’, jammerde ik tegen mijn beste vriendin. ‘Jij? Dan moet ik even nadenken, want jij kunt zo veel!’ Mijn dag kon ondanks mijn onzekerheid niet meer stuk.”

Saar (25): “Ik was een tijdlang heel depressief en in die periode voelde ik me heel alleen. Toen ik uiteindelijk een baan aangeboden kreeg en daarmee een kans kreeg om mijn dag weer een beetje nuttig te vullen, vond ik het enorm eng. Ik sms’te een vriendin hierover, waarop zij terugschreef: ‘Je kunt het. Ik sta achter je, dus het geeft niet als je valt.’”
 
Wat was het liefste wat iemand ooit tegen jou zei?