De make-uptrends voor het najaar van 2014/2015

Gezicht door Karin

Oké, je weet nu wat je aan moet in het najaar aangezien we de mode- en schoenentrends van aankomende winter al besproken hebben. Maar wat voor kekke make-up mag je hierbij op je gezicht smeren? Wij zetten de trends op een rij.
 
Lipstick in bessenkleur
Kijk, felrode lipstick is never out of fashion, laat dat duidelijk zijn. Als je ook maar een béétje indruk wilt maken op die knappe kerel, draag je dat natuurlijk. Maar wil je vooral trendy voor de dag komen, ga dan dit najaar voor lipstick in bessenkleur. Dit kan gaan van lichtpaars tot donkerpaars of met een ietwat rode of roze tone. Tja, bessen zijn er tenslotte ook in alle kleuren en maten. Eigenlijk (bijna) net zo verleidelijk als rode lippen!
 
 
Naturel & bleke look
Ook de naturel look waarbij het lijkt alsof je nog nooit een make-up kwast in je hand hebt gehad, is helemaal je-van-het dit seizoen. Het liefst ook nog met een bleke huid (maar dat moet niet zo moeilijk zijn in de winter). Maar denk maar niet dat dat betekent dat je ’s ochtends zo vanuit je bed de trein of auto in kunt stappen. Nee, je zit alsnog een halfuur in de steigers, maar het moet líjken alsof je net je bed uitgerold bent. Snap je het nog? Zorg dus dat je huid egaal wordt met een dekkende foundation en gebruik voor je ogen en mond natuurlijke kleuren. Et voilà: jij bent de trendsetter van kantoor.
 
 
Doll eyes
Iets wat eigenlijk weer in totaal contrast staat met de natural look zijn de doll eyes. Zogenaamde poppenogen bereik je door je boven- en onderwimpers erg dik aan te zetten met mascara. Aankijken die knappe man /vervelende baas en knipperen maar! Om het effect nog wat dramatischer te maken kun je ook nog zwarte eyeliner gebruiken. The sixties are back!
 
 
Strakke strepen en winged eyes met gekleurde eyeliner
Tja, aan deze trend moeten we nog even wennen, maar feit is: dit najaar hoor je er helemaal bij als je gekleurde of metallic (jaren ’90 HEMA eyegloss-memories) eyeliner gebruikt en dan niet rondom je oog maar in een strakke streep bóven je oog. De rest van je make-up houd je dan neutraal (thank god). Wil je niet zo’n strakke streep? Het is ook geoorloofd om winged eyes te hebben in een felle kleur – of vooruit – gewoon zwart. Ook weer helemaal jaren ’60!
 
 
Oogschaduw rondom je ogen
Ben jij niet zo goed met eyeliner, maar wil je je ogen wel laten knallen? Wellicht is deze trend dan wat voor jou. Waar je normaal alleen oogschaduw op je ooglid smeert, is het nu de trend om dit tot aan je wenkbrauwen te doen en onder je ogen te smeren. En nee, niet hoe meer naar je wenkbrauw toe hoe lichter, maar hatseflats, dezelfde kleur voor heel je oog. Gewaagd, gewaagd… maar je ogen springen er in ieder geval wel uit! (En het hoeft niet per se in het rood gelukkig.)
 

Welke trend vind jij het leukst en welke vind je helemaal niks?