Hoe laat je je kinderen gezonder eten?

Eten door Ze.nl
Als moeder wil je het allerbeste voor je kind. Maar dit kan soms in strijd zijn met wat je kind zelf wil. Zo wil je dochter of zoon liever patat eten terwijl jij elke avond groente wil voorschotelen. Hoe ga je hiermee om?
 
Als het avondeten elke dag weer een strijd is, maakt dat het er ook niet leuker op. Hoe laat je je kinderen gezonder eten?

Tips
Meike Meinhardt, voedingsdeskundige van Carbonell maar vooral moeder van Zen en Liz, geeft een aantal tips.
 
“Gewoon lekker je fantasie gebruiken! Maak van het eten voor je kinderen altijd een klein feestje. Presenteer het net iets leuker, maak vrolijke combinaties of verstop de groente. Kinderen vinden het dan veel leuker. En zo eten ze vanzelf een stuk gezonder. Je kunt ook andere namen voor groente gebruiken. Ik noem sperziebonen groene frietjes bijvoorbeeld. Ook rijg ik groente aan een prikker, dan wordt het al snel leuker om het op te eten voor de kinderen. Dit ziet er erg leuk uit en dat maakt het gelijk een stuk lekkerder. Probeer het ook eens. Kook of wok verschillende groente. Het liefst met veel kleur en rijg ze aan een prikker!”
 
Op de blog van Meike op Carbonell.nl vind je nog veel meer tips en leuke recepten. Heb je ook een leuke tip? Stuur hem dan naar Meike. 
 
 
Gezonde olie voor het hele gezin
Meike: "Daarnaast gebruik ik Carbonell Olys, de ideale olie voor het hele gezin. Deze oliën zitten boordevol olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en een vleugje visolie", aldus Meike. "Daarom heeft Olys alle essentiële vetzuren in zich, die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen.* En de omega 3 (DHA en EPA)? Die is goed voor het hart.** Olys is dus niet alleen goed voor je kinderen maar ook voor jezelf!"
 
Het belang van vetzuren
"Kinderen hebben essentiële vetzuren nodig om te ontwikkelen en groeien", legt Meike verder uit. "Het lichaam maakt deze vetzuren niet aan. Daarom is het belangrijk om deze via andere manieren binnen te krijgen. Door elke dag een maaltijd te bereiden met Carbonell Olys krijgt je gezin een significante hoeveelheid van deze dagelijks benodigde vetzuren binnen."
 
Voor warm en koud gebruiken 
Olys heeft een milde olijfoliesmaak en is zowel voor koude als warme gerechten te gebruiken, dus of je nu een lekkere saladedressing maakt of aardappeltjes bakt, je begint altijd met een scheutje Carbonell Olys.  
 
 
*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA.
 
**Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA.

Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op carbonell.nl.

Dit is een gesponsord artikel.