Beauty / Make-up
Make-up

Vrouwen imponeren tijdens een stapavond liever elkaar dan mannen


Wij vrouwen hebben een heel beautyritueel voor een avondje uit: lippenstiftje hier, bronzertje daar. Je zou denken dat dit is om een man te scoren, maar niets is minder waar. We doen dit namelijk om onze vriendinnen te imponeren! 
 
Avondje stappen met de meiden, hartstikke leuk! Van tevoren spenderen we heel wat minuten voor de spiegel om onze snoetjes om te toveren tot die van prinsesjes en stoppen we nog meer tijd in ons haar om een coupe de perfectie te creëren. Waarom we dit doen? Om een man te versieren? Om een ex jaloers te maken die we heel misschien tegenkomen? Om onszelf meer vertrouwen te geven? Nee hoor, uit onderzoek blijkt dat we dit ellenlange beautyritueel voornamelijk uitvoeren om indruk te maken op onze besties! 

 
Complimentjes 
Het onderzoek, dat werd gehouden onder Britse vrouwen, toont aan dat de helft van de vrouwen zich opdoft om indruk te maken op haar vriendinnen. Het blijkt zelfs dat 20% van de vrouwen niet veel geeft om de mening van anderen, maar des te meer om die van haar vriendinnen als het gaat om haar, kleding en make-up. 66% van de ondervraagde vrouwen geeft zelfs toe dat een complimentje van een andere vrouw veel meer voor haar betekent dan een complimentje van een onbekende man. 
 
En voor die complimentjes hebben we heel wat over: vrouwen besteden gemiddeld 3 (!) uur en 38 minuten om zich klaar te maken voor een avondje op de dansvloer, meldt DailyMail. Hiervan staan we 60 minuten besluiteloos voor onze kledingkast, hebben we een 1 uur en 8 minuten nodig om te douchen en onze gezichtjes te plamuren en gebruiken we de resterende kostbare minuten voor het doen van ons haar. Des te meer worden complimentjes van andere vrouwen gewaardeerd, want uit het onderzoek blijkt dat mannen vooral dingen zeggen als: "Je ziet er goed uit", ongeacht wat je aanhebt. Vrouwen daarentegen geven veel specifiekere complimentjes. We krijgen de meeste complimenten van andere vrouwen over ons haar, make-up en schoenen.  

 
Onderlinge competitie   
We gunnen onze vriendinnen veel, maar een complimentje gaat er niet zo makkelijk vanaf. Volgens het onderzoek is er onder 10% van de vriendinnen namelijk sprake van competitie. Hiervan gaf 25% wel toe dat het ging om ‘vriendschappelijke competitie’, maar niet alle vriendinnen gaan even vriendelijk met elkaar om. 15% van de vrouwen weigert haar vriendin een complimentje te geven als ze er goed uitziet. 1 op de 4 vrouwen bekent dan weer wel dat ze de outfit van haar vriendinnen regelmatig kopieert. Tsja, wij vrouwen zullen onszelf ook nooit begrijpen.
 
Voor wie dof jij je op wanneer je gaat stappen?