Eindelijk bewijs: mannen zijn ijdeler dan vrouwen

Lichaam door Sabine

Uren aan de gewichten hangen in de sportschool en in elk raam checken of het haar nog goed zit. Mannen zijn ijdeler dan ooit! Uit onderzoek blijkt dat mannen meer tijd besteden aan hun uiterlijk dan vrouwen. 
 
Harsen, epileren, make-uppen: wij vrouwen hebben veel over voor een appetijtelijke verschijning. Daarvoor benutten we dan ook heel wat minuten in de badkamer. Wanneer vriendlief dan weer eens aan de andere kant van de badkamerdeur staat te zeuren of het nog lang duurt, wil hij waarschijnlijk niet weten wanneer jullie eindelijk kunnen gaan, maar wil hij beginnen aan zijn eigen schoonheidsritueeltje. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen ijdeler zijn dan vrouwen! 
 

4 jaar voor de spiegel
Wanneer je lover moppert dat je wat minder ijdel moet zijn, wijs hem dan maar eens op dit delicate onderzoekje. In totaal werkten 2000 Britse mannen mee aan dit onderzoek en hieruit blijkt dat mannen heel wat meer uren besteden aan het perfectioneren van hun verschijning dan vrouwen. Mannen wijden zo’n 4 jaar van hun hele leven aan hun uiterlijk, terwijl vrouwen hier ‘slechts’ 3 jaar voor nodig hebben. Daarnaast spendeert een man gemiddeld 6 keer zoveel tijd in de sportschool als een vrouw. Gemiddeld brengt hij 1 jaar en 3 maanden door in de sportschool. Wij vrouwen gemiddeld maar 2 schamele maandjes. 
 
Wij vrouwen dachten altijd dat we de kroon spanden in de badkamer, maar ook dat blijkt niet helemaal waar te zijn. In totaal benutten mannen 2 jaar en 3 maanden om te douchen en te badderen, meldt DailyMail. Vrouwen hebben hier maar 1 jaar en 8 maanden voor nodig. De moderne man, die er natuurlijk altijd verzorgd uit wil zien, heeft meer dan een halfjaar nodig om zijn facial hair te verwijderen of te trimmen. Ook gebruikt een man een extra maand om te zorgen dat andere plekken van zijn body ook lekker smooth zijn. 


Vader-zoonmoment
Het verzorgen van zijn lichaam wordt dus steeds belangrijker voor mannen. Er komt zelfs nog een vader-zoonmomentje aan te pas. Ongeveer een kwart van de mannen gaf aan dat ze de topskills van het scheren hebben geleerd van hun paps. Een woordvoerder van Dove Men+Care, die ook het onderzoek uitvoerde, vertelt dat het verzorgen van het uiterlijk steeds belangrijker wordt voor de moderne man. “Doordat er steeds meer verzorgingsproducten voor mannen beschikbaar zijn, nemen mannen steeds vaker een me time-momentje."
 
Is jouw vriend ook ijdeler dan jij?