Recept: Carrotcake

Eten door Marleen_S
"Bakker, heeft u ook worteltjestaart?" Nee? Nou, dat geeft helemaal niks. De lekkerste carrotcake maak je namelijk gewoon zelf. Het is misschien verre van gezond, maar o zo lekker. Je komt in ieder geval aan je 200 gram groente per dag. 

Wat heb je nodig?

(voor 6 tot 8 personen)

Voor de taart

  • 200 gr. geraspte wortelen
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr. basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 theel. kaneel
  • 100 gr. walnoten
  • flinke hand rozijnen

 
Voor de icing

  • 100 gr. roomkaas
  • 100 gr. poedersuiker
  • 1 theel. vanille extract 


Hoe maak je het?
  1. Bekleed de onderkant van een ronde bakvorm, met een diameter van 22 cm, met bakpapier. Vet de randen en bodem in met boter.
  2. Doe de wortels, de bloem en het bakpoeder in een kom en meng dit goed met elkaar.
  3. Klop in een andere kom de eieren met de suiker los. Voeg de olie toe en klop dit wederom goed. Wanneer de olie helemaal is opgenomen gaan de overige ingrediënten erbij. Meng ook dit goed.
  4. Schenk het eiermengsel bij het wortelmengsel en roer dit door elkaar heen. Doe het beslag in de bakvorm en bak daarna de wortelcake gedurende 1 uur af in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  5. Steek een prikker in het midden van de wortelcake om te testen of deze gaar is. Wanneer het stokje er schoon uitkomt, is de wortelcake gaar. Haal de cake uit de oven en laat hem tenminste 20 minuten afkoelen voordat je de wortelcake uit de vorm haalt.
  6. Terwijl de wortelcake afkoelt, maak je ondertussen de icing. Meng poedersuiker met roomkaas en vanille extract. Smeer de icing met de bolle kant van een lepel op de wortelcake.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv