Van ontmoeting tot relatie: 5 lezeressen vertellen

Relaties door Sabine

De een komt mr. Right tegen in de kroeg en de ander wanneer ze op de bus staat te wachten. Onze leZeressen vertellen hoe ze hun vlam hebben leren kennen: “Mijn vriend kwam met de slechtste openingszin ever. Het werkte nog ook.” 
 
Petra (26): “Nadat het net uit was met mijn ex wilde ik even niets van mannen weten. Ik had het druk met mijn werk en wilde me daarop concentreren. En dat lukte ook aardig. Tot ik een oud-studiegenoot weer tegenkwam. Wat zag hij er goed uit zeg! Toch wilde ik geen aandacht aan hem besteden. Hij gaf de moed echter niet op. Hij wilde graag met me afspreken, maar ik hield de boot af. Na meerdere pogingen van zijn kant, stemde ik er toch mee in om een kop koffie met hem te gaan drinken. Ik had hem duidelijk gemaakt dat ik alleen vrienden wilde zijn. Drie maanden lang spraken we regelmatig met elkaar af als vrienden. Na een tijdje wilde hij ermee stoppen, omdat hij toch meer wilde zijn dan gewoon een vriend. Na een paar weken merkte ik dat ik hem miste en heb toen weer contact met hem gezocht. We zijn toen op een date gegaan en vanaf dat moment zijn we een stel.”
 
 
Marlissa (22): “Na een lange dag in de collegebanken te hebben gezeten, was ik blij dat ik eindelijk naar huis kon. Eenmaal bij de bushalte aangekomen zag ik een aantrekkelijke verschijning staan. Verlegen als ik was, durfde ik natuurlijk niets te zeggen. Wel had ik door dat hij mij ook niet over het hoofd had gezien. Opeens deed hij een stap dichter naar me toe en vertelde hij me dat hij mijn haar mooi vond. Voor ik het wist, flapte ik eruit dat het een permanentje was. Ik kon wel door de grond zakken. Had ik niet gewoon dankjewel kunnen zeggen?! Gelukkig moest hij er wel om lachen en een paar dagen later gingen we ergens een kop koffie drinken. Sindsdien is het dik aan.”
 
Nathalie (29): “Mijn vriendinnen en ik besloten om een weekendje weg te gaan naar Zeeland. We stonden op een camping en op onze laatste avond daar was onze tent weggesleept. Een groep jongens stond nu op onze plek en ik was super pissig. De jongens, waaronder mijn huidige vriend Jan Willem, probeerde aan ons uit te leggen dat de campingbaas hen die plek had beloofd. Mijn vriendinnen en ik komen alleen uit Duitsland en Nederlands verstonden we niet zo goed, dus we konden er niet echt tegenin gaan. Maar opeens zag ik later die avond dat mijn vriendinnen bij die jongens waren gaan zitten! Met tegenzin ging ik er ook maar bijzitten en raakte ik aan de praat met Jan Willem. Het bleek een leuke jongen te zijn. Later die avond hebben we zelfs gezoend. Alleen moesten mijn vriendinnen en ik de volgende ochtend weer terug naar huis. ‘s Ochtends kwam Jan Willem me nog een kop koffie brengen en wisselden we nummers uit. Hij bleek helemaal weg van mij te zijn en vroeg mij of ik nog een keer naar Nederland wilde komen. Nadat ik hem een paar keer had opgezocht, kregen we een relatie. Ik was van plan om te gaan studeren in Maastricht, wat niet zo ver van mijn woonplaats in Duitsland lag, maar Jan Willem haalde me over om in Enschede te gaan studeren, wat een stuk dichter bij hem was. Binnen een halfjaar tijd woonden we zelfs samen!” 

Cora (27): “Mijn vriend kwam echt met de slechtste openingszin ever! Ik was samen met een paar vriendinnen op stap en plotseling kwam hij op me afgestapt. Ik had hem nog nooit eerder gezien en hij vroeg me zomaar of ik wilde zoenen. En het werkte nog ook, want ik deed het! Ik weet niet waarom ik het heb gedaan, want veel drank had ik niet op, maar ik ben wel blij dat ik het heb gedaan. We hebben de hele avond met elkaar gedanst en aan het eind van de avond wisselden we telefoonnummers uit. We spraken twee dagen later al af en op onze tweede date ontmoette ik zijn ouders als. Het is echt bizar snel gegaan. Twee weken na onze ontmoeting waren we officieel een stel.”
 


Christina (34): “Ik was onderweg naar huis, toen ik opeens autopech kreeg. Ik had geen idee wat ik moest doen of wie ik moest bellen. Ik kon de wegenwacht wel bellen, maar ik wist dat ik dan meteen een abonnement af moest sluiten, dus daar had ik ook niet zo’n zin in. Terwijl ik nog aan het piekeren was hoe ik het moest oplossen, stopte er plotseling een auto. Een man stapte uit en wilde me wel helpen. Hij hielp me mijn auto weer aan de praat te krijgen en ik bedankte de man wiens naam Jon was. Een paar weken later ging ik bij een vriendin langs die bij hem in de buurt woonde. Ik had Jons adres opgezocht en wilde op de terugweg even een kaartje in de brievenbus gooien om hem nog te bedanken. Toen ik zijn huis had gevonden en het kaartje in zijn brievenbus wilde gooien, kwam hij toevallig net naar buiten. Hij zag me en vroeg of ik zin had om even een kop koffie te komen drinken en van het een kwam het ander...”
 
Hoe heb jij je partner leren kennen?