Fashion / Mode & trends
Mode & trends

5 fashionable Instagram-accounts

Hoe kun je beter inspiratie op doen voor je outfit van morgen, dan voor je gaat slapen nog even snel te kijken naar wat de modewereld draagt? Op Instagram delen bloggers, modellen, maar ook designers hun mooiste foto’s. Ik verzamelde de leukste accounts voor jullie!
 
Poppy Delevingne (@poppydelevinge)
Hoewel zusje Cara – en vooral haar mega wenkbrauwen – misschien meer belletjes zal doen rinkelen, is ook haar grote zus een bekende naam in de modewereld. Poppy loopt shows, doet photoshoots voor de grootste merken en reist daarvoor de hele wereld over. Je raadt het al: dat levert de mooiste foto’s op. Denk aan een zwembad op het dak van een hotel, selfies met andere mode-elite en natuurlijk prachtige outfits, want Poppy verdient haar plek in deze lijst niet voor niets. 


Shea Marie (@peaceloveshea)
Blogger Shea heeft wat mij betreft het perfecte inspiratie-account voor outfits. Haar stijl is casual met een beetje chic – lees cocktailjurkje met stoer jasje of jeans met fancy schoenen – en die deelt ze graag met ons. Haar account staat vol, maar dan ook echt bomvol met outfits. Shea gaat een dagje shoppen, een wandeling maken door het bos of naar een over the top chic feest en deelt met Instagram wat ze dan zoal draagt. Weet je niet wat je aan moet trekken vandaag? Neem snel een kijkje!

 
Jessica Stein (@tuulavintage)
'Not all those who wander are lost', staat er in de biografie van Jessica’s account. En 'lost' is ze zeker niet, want deze mode- en travelblogger weet precies waar ze mee bezig is. Ze reist de hele wereld over en maakt niet alleen foto’s van de mooie plekken die ze bezoekt, maar gebruikt dit ook als inspiratie voor haar outfits. Zo is ze op het moment in Marrakech, wat betekent dat er volop foto’s van haar in geprinte maxidresses en losvallende gekleurde broeken te bewonderen zijn.

 
Julia Restoin Roitfeld (@juliarestoinroitfeld)
Model, moeder en dochter van de voormalige hoofdredacteur van de Franse Vogue, dat is Julia. Maar bovenal is ze een echt stijlicoon. Ze post foto’s van prachtige shoots, maar ook gekke selfies met vriendinnen en artistieke beelden van haar omgeving. Een bom van inspiratie dus! Mama Carine (@carineroitfeld) is trouwens net zo leuk om te volgen, zij omringt zich ook in het leven na Vogue met de top van de modewereld en dat levert leuke kiekjes op.

 
Hamish Bowles (@hamishbowles)
High fashion liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het account van Hamish. Als European editor-at-large van de Amerikaanse Vogue bezoekt hij de beste shows, mooiste tentoonstellingen en meest exclusieve feestjes. Dit alles legt hij uiteraard vast op de gevoelige plaat, zodat wij ook een beetje mee kunnen genieten. Dit mag dan niet een account zijn waar je op zoek gaat naar inspiratie voor je dagelijkse outfit, maar het is wel erg vermakelijk om te bekijken. 
 

 
Wat is jouw favoriete Instagram-account?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.