Fashion / Mode & trends
Mode & trends

DIY: 11x fijne sieraden

Het motto 'klein, maar fijn' gaat zeker op voor deze twaalf simpele sieraden-DIY’s. Vergeet de statementketting; de trend van nu bestaat uit fijne sieraden. Want eerlijk: al die opsmuk hebben we toch eigenlijk helemaal niet nodig?


Bron

Wij houden van easy, een DIY die zelfs alle dames met twee linkerhanden onder ons kunnen maken. Koop bij je favo sieradenwinkel een mooi paar pareloorbellen met plastic achterkantjes. Koop ze niet te groot, want de parel aan de achterkant moet groter zijn dan de oorbel. Koop vervolgens bij een fourniturenzaak of kralenwinkel twee bijpassende grote parelkralen. Je kunt er ook voor kiezen om juist een andere kleur te doen, net zo leuk. Nu komt de truc. Smeer wat secondelijm in het gaatje van de grote parelkraal. Druk hier vervolgens het plastic achterkantje in en wacht. Daarna kun je jouw eyecatcher van een oorbel zo dragen! Ja, het eraf halen gaat wat lastiger...


Bron

De piramidevorm is anno 2014 nog steeds hipperdepip. Voor deze DIY heb je een oud kettinkje nodig, acht zilveren kleine buisjes (te koop bij een fourniturenzaak), nylondraad en een ringetje. Het nylondraad rijg je door de buisjes op zo'n manier dat je een prisma krijgt als hierboven. In de punt van het prisma maak je het ringetje vast en aan dit ringetje weer je ketting. 


Bron

Ringen, wat zijn het toch van die lekkere dingen. Knip een oude aluminiumring door en verwijder de helft. Houd wel een beetje extra ring over bij de uiteinden, want deze moet je buigen om zo een plat oppervlak te krijgen om je studs op vast de plakken. Dit doe je met een goede secondelijm. De studs haal je bij een sieradenbenodigdhedenzaakje.


Bron

Ziet er beeldig uit, non? Het is ook nog eens een heel makkelijke DIY. Rijg aan een goud (of zilver, net wat je smaak is) kettinkje een klein buisje. Dit buisje haal je wederom bij de fourniturenzaak. Koop er een van plastic of een ander licht materiaal, anders blijft je ketting niet in balans als je 'm omdoet. Verf de helft van het buisje in een nagellakkleur die je leuk vindt. Laat dit goed drogen en ga er tot slot nog overheen met een doorzichtige lak.


Bron

Armbandjes maken deden we vroeger op de kleuterschool al. Alleen zijn we het 'gekleurde-ratjetoe-aan-kralen-tijdperk' inmiddels wel voorbij. Gebruik voor dit armbandje dun borduurdraad. Koop bij een sieradenzaakje twee goudkleurige, kleine kraaltjes en een stuk of tien brede, gouden ringetjes. Rijg de ringetjes aan het borduurdraad en knoop of plak de gouden balletjes aan de uiteinden van het armbandje. Wil je weten hoe je een sluitingsknoop maakt? Check dan deze tutorial


Bron
 
Leuk voor bij de eerste DIY: een matching ring! Je hebt twee parels nodig van verschillende groottes en een ijzeren draad. Wikkel de draad om de vinger waar je de ring om wilt gaan dragen en knip de draad op maat af. Rijg de kralen eraan en maak twee lusjes aan de uiteinden van de ring. Smeer een beetje lijm in het gat van de kralen en druk ze tegen de lusjes aan. Zo blijven de kralen goed op hun plek zitten. 


Bron

Als je een piercing niet aandurft, maar wel fan bent van wat meer bling in je oor, is deze DIY echt wat voor jou. Je hebt alleen ijzerdraad nodig en een knijptangetje. Buig het draad met de tang in een vorm die je mooi vindt, zoals een hartje of driehoek. Druk vervolgens je figuurtje om je oor heen en knijp totdat deze goed blijft zitten. Hoe kleiner, hoe beter-ie blijft zitten.


Bron

(Nep)leer is fantastisch. Je kunt er echt van alles mee, zoals deze ketting maken. Koop een stuk nepleer in je favo kleur, bijvoorbeeld goud. Knip hier bovenstaand patroon uit en naai vervolgens de buitenste hoeken aan elkaar. Aan de andere twee uiteinden bevestig je vervolgens met twee ringetjes een schakelkettinkje. 


Bron

Deze ketting is gemaakt van een bijzonder materiaal, namelijk fimoklei. Dit kun je kopen bij de betere hobbywinkels. Kneed de klei in een driehoekvorm en laat deze uitharden. Kneed daarna een tweede vorm in een driehoek, maar snijd hiervan de helft weg. De lege plek vul je aan met fimoklei in een andere kleur, bijvoorbeeld roze. Ook dit laat je uitharden. Vergeet niet van tevoren gaatjes te maken in de punten om er later een ketting doorheen te kunnen rijgen.


Bron

Dit ziet er heel moeilijk uit, maar dat valt reuze mee. Knip uit een stuk ijzerdraad verschillende stukken. Draai hier vervolgens een bloem van, maar zorg wel dat je nog een stuk steel over hebt. De bloemblaadjes kleur je in met nagellak. Laat dit goed drogen en werk zo bloem voor bloem verder. Als alles goed droog is, vlecht je alle bloemen aan elkaar door de stelen in elkaar te draaien. 


Bron

Het leuke van fijne kettinkjes, is dat je nooit hoeft te kiezen, want je kunt ze altijd bij elkaar dragen. Dat geldt ook voor dit kettinkje. Rijg aan een stukje ijzerdraad zes kralen waarvan er eentje een andere kleur en vorm heeft. Maak aan de uiteinden twee lusjes en rijg hier je ketting aan. 
 
Welk fijn sieraad ga jij DIY-en?