Wow: 1 op de 9 mannen heeft weleens betaald voor seks

Intiem door Sabine

Als we met vriendlief in bed bezig zijn, denken we er niet graag aan dat hij deze activiteit al eens heeft uitgevoerd met een ander. Laat staan met een prostituee. Maar uit onderzoek blijkt dat 11% van de mannen betaalde seks heeft gehad.
 
Als we de man van onze dromen tegen het lijf lopen, verwachten we heus niet dat hij nog maagd is. En we kunnen het ook best begrijpen dat hij hier en daar wat heeft geëxperimenteerd. Maar dat hij het bed heeft gedeeld met een prostituee, is een gedachte die niet bij ons opkomt. Want zo is jouw Tom hélemáál niet. Toch blijkt uit onderzoek dat meer mannen betaald hebben voor seks dan jij waarschijnlijk dacht.  
 
 
Mannen tussen de 25 en 34 jaar
11,11% van de mannen heeft weleens een bezoekje gebracht aan een prostituee of heeft een callgirl geboekt, meldt Metro. Maar dat is niet de enige bevinding die uit het onderzoek kwam. Het wees namelijk ook uit welke mannen het waarschijnlijkst een bezoekje brengen aan de dames van plezier: zakenmannen tussen de 25 en 34 jaar. 
 
Dr. Catherina Mercer, Sexual Health Expert aan de University College London, beaamt dit. “De meeste mannen die voor seks betalen zijn jonge professionals.” Maar deze mannen zijn niet wereldvreemd tussen de lakens. Catherine weet daarnaast te vertellen dat deze mannen ook veel onbetaalde seksuele partners hebben gehad. 

 
Geen reden voor paniek 
Dus… 1 op de 9 mannen heeft weleens betaald voor seks. Dat is even slikken. Je zou je hubby bijna aan zijn mauw willen trekken om te vragen of hij zich in deze cijfers kan vinden. Want 1 op de 9, dat is best veel! No worries, dames. Dit onderzoek is gehouden onder Britse mannen. Het zou dus goed kunnen dat dit percentage een stuk lager ligt voor Nederlandse mannen (pfieuw). Of hoger… 
 
Ken jij mannen die weleens een bezoekje gebracht hebben aan een prostituee?