Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Zó zielig: Hond Masha wacht trouw op overleden baasje

Reageer 0

De hond die je zo gaat ontmoeten, geeft een heel nieuwe betekenis aan het gezegde ‘zo trouw als een hond’. Haar baasje overleed twee jaar geleden en wat deze brave viervoeter sindsdien doet, breek echt je hart.

Een hond koop je niet zomaar. Eigenlijk haal je een vriend voor het leven in huis die je – in tegenstelling tot al die mislukte vriendjes – wél trouw blijft en je af en toe verblijdt met een natte tennisbal. Het leven kan niet meer stuk met een hond aan je zijde.

Overleden baasje
Zeker als je een exemplaar als de Rusissche Masha treft. Dit vuilnisbakkenrasje is zelfs zo gehecht aan haar baasje, dat ze elke dag trouw wacht op zijn thuiskomst. Klein detail: het baasje zal alleen nooit meer terugkomen, want hij is inmiddels al twee jaar overleden, aldus Metro UK.


Toen de eigenaar van Masha het ziekenhuis in het Siberische plaatsje Novosibirsk werd binnengebracht, wist zijn trouwe viervoeter nog niet dat hij nooit meer naar buiten zou komen. Zolang haar baas in het ziekenhuis verbleef, rende ze elke avond op en neer naar het huis van de beste man om te waken over zijn huis en spullen. De volgende ochtend kwam ze weer vrolijk kwispelend terug om op ziekenbezoek te komen.

Ze blijft terugkomen
“Je ziet het aan haar ogen, hoe verdrietig ze is”, vertelt dr. Vladimir Bespalov, een dokter in het ziekenhuis, aan de Siberian Times. “Het zijn niet de gebruikelijk glimmende ogen van een hond wanneer ze blij is.” De dokter heeft onderzocht of er een medicijn zou zijn dat de pijn van het beestje op wat voor manier dan ook zou kunnen verlichten, maar helaas zonder resultaat. “Ook eerdere pogingen om Masha in een nieuw onderkomen te plaatsen, mislukten allemaal. Ze blijft terugkomen naar het ziekenhuis.”

Het ziekenhuispersoneel hoopt dat Masha uiteindelijk op eigen voet - euhm poten, een nieuw baasje zal vinden. Tot die tijd zal ze zoals elke ochtend bij de receptie op haar baas wachten.

Film: Hachi
Als Mascha's verhaal nog niet tranentrekkend genoeg voor je is, kruip dan vanavond maar eens op de bank met de film Hachi, een soortgelijk verhaal als dat van Masha. Een hond die tien jaar na het overlijden van zijn baasje nog altijd op hem wacht op het treinstation. Als je daar geen brok van in je keel krijgt…

 
En, zit jij - net zoals wij - stiekem al te snikken achter je beeldscherm?
Beeld: Vesti Novosibirsk
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • em.ma

    Die film is echt een aanrader. Zo mooi

  • Nate

    Zo Bijzonder ...ik denk zelf dat ze het lieve hondje afscheid hadden moeten laten nemen van zijn Baasje, dus toen hij overleden was.
    En de prachtige film van Hachi...ik heb hem 1 keer kunnen zien, en werkelijk 1 van de mooiste films die ik ooit gezien heb, maar heb dan ook aan 1 stuk gehuild , tranen met tuiten...wauw wat een prachtig verhaal en zo mooi verfilmd. Ik heb hem dan ook op DVD, maar nog een keer kijken lukt niet, omdat je het echt niet droog houd...Prachtig....Lieve groeten.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen