De harige trend gaat verder: geverfd okselhaar it is!

Haar door Sabine

We hebben ons hoofdhaar allemaal weleens voorzien van een kleurtje, maar ons okselhaar verven is euh... wel weer een stapje verder. Hoewel, het lijkt een opkomende trend te zijn.

Misschien heb ‘m al langs zien komen, maar dit is toch wel een trend die wij niet aan ons voorbij kunnen laten gaan: het verven van je okselhaar. Hoewel wij het ons nog niet echt kunnen voorstellen dat we onze scheermesjes gedag zeggen, laat staan dat je je okselhaar daarna een lekker opvallend kleurtje geeft, doen vrouwen over de hele wereld massaal mee aan deze trend.


Okselhaarrevolutie

Het is toch wel een sociale standaard geworden dat vrouwen hun oksels ontdoen van het haar dat daar groeit. Maar deze nieuwe trend moedigt vrouwen aan om zich niet meer te schamen voor hun okselhaar maar om het gewoon te laten staan. Én om het daarna te voorzien van een lekker opvallend kleurtje. Hoe opvallender, hoe beter, lijkt het motto te zijn. Op Instagram posten vrouwen massaal foto’s van hun geverfde okselhaar onder de hashtag #dyedpits.

Roxie Hunt, een hairstylist, is een van de dames die deze okselhaarrevolutie leidt, meldt DailyMail. Ze staat erop dat vrouwen hun okselhaar omarmen in plaats van zich gedwongen voelen om zich te ontharen. “Het is geen geheim dat sommige vrouwen ervoor kiezen om hun oksels niet te scheren of te waxen”, schreef ze op haar blog Off Beat Home. “Ik kom steeds vaker vrouwen tegen die zich niet verontschuldigen voor het feit dat ze dit niet doen.”

fout in embed: media provider niet ondersteund

Haar is niet lelijk

Op YouTube staan heel wat filmpjes van vrouwen die ervoor kiezen om hun okselhaar te laten staan en het te verven. Destiny M. van de bovenstaande video, is een van die vrouwen en ze sluit zich helemaal aan bij Roxie. “Van vrouwen wordt verwacht dat ze haarloos zijn en dat is nog maar een van de vele schoonheidsstandaarden van deze samenleving. Het is een giftig idee dat haar lelijk is. Je moet jezelf dwingen om dat niet te denken.”
 
Dus geen geïrriteerde oksels meer, geen rode bultjes en gehannes met scheermesjes en harsstrips. Wij beginnen wel wat te zien in deze trend! Het zou in ieder geval veel moeite en pijnlijke momenten schelen... 

Wat vind jij van de trend? Zou jij je okselhaar knalgeel of babyblauw verven?