Welke haarkleur past bij jou?

Haar door Marleen_S
Er leiden meerdere wegen naar de kappersstoel en ook voor een kleurbeurt kun je bij Mr. Schaarmans terecht. Maar ja, welke haarkleur past eigenlijk het beste bij je? Het antwoord op deze haarvraag krijg je hier.

 
Dat je ravenzwarte lokken beter kunt vermijden als je bleke huid bijna licht geeft, hoeven we je niet te vertellen. Maar heb je er ooit aan gedacht dat er misschien wel een sexy redhead in je schuilt? Of dat witblond je fantastisch staat? Is weer eens wat anders dan die eeuwige highlights…
 
Jouw ideale haartint? De kleur waarbij je aan de meeste criteria voldoet!

Zwart

Een zwarte haarkleur is niet voor iedereen weggelegd. Once you go black, you never go back. Het is namelijk erg moeilijk om weer terug te gaan naar je eigen haarkleur als je jouw haar in een donker tintje verft. Wees dus gewaarschuwd.
Huid: Olijfkleurig, bruin met roze of gouden ondertoon, perzikbleek en een huid die snel verkleurt in de zon. Hoe je test welke ondertoon je hebt? Staan zilveren sieraden je mooi, dan ben je een koele kikker. Staat goud je beter, dan ben je een warm persoon.
Matching oogkleur: Goudbruin, groen, groen/blauw, turkoois, hazelnootbruin en bruine vlekjes.
Je natuurlijke haarkleur is: Goudblond, roodblond, medium goudbruin, rood of diepbruin.
Tip: Als je erg bleek bent, zeker in de winter, kun je beter niet all the way gaan. Wil je toch een donkere haarkleur? Kies dan voor donkerbruin of donkerrood of laat wat subtiele donkerbruine highlights zetten in je zwarte haar, zodat je zwarte haarkleur natuurlijker oogt. 


 
Bruine haartinten
Blondes have more fun, maar brunettes trekken minstens net zo veel bekijks. Zeker in de wintermaanden staat een warme bruine haarkleur erg mooi. Het mooie van deze kleur is dat het eigenlijk iedereen wel staat, maar de kleur laat je extra stralen als je voldoet aan de volgende criteria.
Huid: Bleke huid met warme ondertoon, huid met sproeten, rossige huidskleur, lichte tot medium donkere huid.
Matching oogkleur: Bruine, blauw/groene en grijze ogen.
Je natuurlijke haarkleur is: Van nature al bruin, maar een beetje dof of donkerblond.
Tip: Heb je een vrij donkere huidskleur, kies dan altijd voor een bruine tint die donkerder is dan je eigen kleur. Ga je voor lichter, dan ziet het er al gauw nep uit. Je kunt wel kiezen voor highlights om diepte te creëren in je coupe. Dat geldt trouwens ook voor dames die van nature al bruin haar hebben. Met wat gouden of donkerbruine lowlights kan je coupe er al heel anders uitzien. Heb je niet eens een volle bak verf voor nodig.
 
Blonde haartinten
Door de zon gekust of engelenhaar: blonde lokken zijn gewild. Altijd al geweest. Niet zo heel gek, want ons allereerste rolmodel Barbie was blond en je krijgt er een instant zomergevoel van. Ode aan de blondies!
Huid: Bleek tot lichte huid met roze ondertoon of geen kleur op de wangen, bruin brons als je in de zon ligt.
Matching oogkleur: Diepbruin, grijs, blauw, donkerblauw, bruin met wit, grijs of bruine vlekjes.
Je natuurlijke haarkleur is: Zwartbruin, asbruin, zandblond of grijs.
Tip: Heb je een warme ondertoon, pak dan een goudblonde kleur. Heb je een koele ondertoon, kies dan voor asblond. Tenzij je helemaal extreem wilt gaan, probeer dan eens witblond met goudblonde highlights! 


 
Rode haartinten
Graaf eens diep in de haarkleurgeschiedenis en je ontdekt dat alle actrices, stripfiguren en Disney-prinsessen met rood haar echte vamps zijn. Rood haar straalt verleiding uit en past echt bij je als je een vurig karakter hebt.
Huid: Bleke tot lichte huid, medium, huid met sproeten, bruin met gouden of roze ondertoon.
Matching oogkleur: Blauw, grijs, blauw/groen, hazelnootbruin of bruine vlekjes.
Je natuurlijke haarkleur is: Roodblond, goudblond, diepbruin met highlights
Tip: Dames met een roze huid en een koele ondertoon, gaan het meeste stralen van donkerrode en paarse roodtinten. Erg bleke huidjes krijgen juist een boost van natuurlijk oranjerode tinten. Vind je rood eigenlijk best wel spannend? Vraag dan of de kapper een kleurtje gebruikt waarin de kleur rood subtiel zit verwerkt. Bijvoorbeeld bruin met een donkerrode gloed, erg mooi!

Welke haarkleur past bij jou?