Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Geweldig: vrouw confronteert mannen in de metro die te veel plek in beslag nemen

 
Manspreaders, hoewel je de term waarschijnlijk niet kent, heb je er vast mee te maken gehad: mannen die te veel plek in beslag nemen in het openbaar vervoer. In deze video confronteert een vrouw (lees: heldin) de mannen met hun manspreading. 
 
Na een lange dag op kantoor kun je eindelijk richting huis. Daarvoor moet je alleen wel eerst de trein trotseren. Die helse reis lijkt gelukkig mee te vallen want je vindt vrijwel meteen een plekje om te zitten. Je voelt je bloeddruk al iets dalen wanneer je harmonieus op je stoel plaats neemt. Tot er een of andere aso naast je ploft en met zijn benen ongelooflijk wijd gaat zitten waardoor jij zo’n beetje ín het raam zit. Fijn… In deze video van Gothamist confronteert een presentatrice mannen met hun manspreading. You go girl!

 
Man wattus? 
“Bent u bekend met de term manspreading?” is de eerste vraag die de presentatrice aan de wijdzittende mannen stelde. Verward keken de meesten voor zich uit en bekenden zij een klein beetje sukkelig dat ze er nog nooit van hadden gehoord. Eerlijk is eerlijk, wij weten het ook nog maar net, maar we zijn blij dat er een term voor is! Want we krijgen nogal eens te maken met dat soort mannen. Holy moly, als wij zo zouden gaan zitten, zouden we in een spagaat belanden. En daar ook niet meer uitkomen…
 
Daarom zijn we de Gothamist presentatrice ook zo dankbaar. Zij confronteerde mannen in een New Yorkse metro met hun ietwat egoïstische gedrag. Hoewel veel mannen nog nooit van de term hadden gehoord en zich ook niet bewust waren van hun wandaad, waren ze wél bereid om er iets aan te doen, meldt HuffingtonPost. De wijdbeense exemplaren zeiden dat ze hun benen wel wat dichter bij elkaar zouden houden als het druk was. Goed, het begin is er… 
 

De juiste wijdte
Natuurlijk waren er ook mannen die zeiden dat ‘ze geen andere keus hebben dan met hun benen wijd te zitten. You know what I mean?’ Nou nee, eigenlijk snappen we dat niet. Oké, we snappen wel dat een man iets tussen zijn benen heeft bungelen waar wij geen last van hebben, maar dat betekent niet dat een man twee keer zo veel plek nodig heeft. Een man mag van ons best wel iets wijder zitten, maar er is een limiet. 
 
Dus wat is een acceptabele wijdte? Wij waren gelukkig niet de enigen met die brandende vraag. Dus gewapend met een meetlint, vroeg de journaliste aan de mannen de wijdte op te meten die zij acceptabel vonden. De antwoorden resulteerden van 11 inches (28 cm!) tot 6.5 inches (16.5 cm). Mannen, zullen we het maar gewoon op 16.5 cm houden? Lijkt ons wijd zat.
 
Heb jij weleens last van een manspreader? En zeg je er dan wat van of laat je het maar voor wat het is?