De 5 irritantste medereizigers in het OV

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Als we Twitter moeten geloven is het openbaar vervoer een bron van inspiratie om lekker over te klagen. Maar niet alleen treinen die niet rijden en bussen die te laat komen. Ook medereizigers kunnen flink wat irritaties opwekken…
 
Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een dikke leasebak en zijn we vaak aangewezen op het openbaar vervoer. En omdat we houden van rijtjes en mensen graag in hokjes stoppen (heerlijk!) zetten we de vijf meest irritante medereizigers voor je op een rij!
 
1. De luidruchtige medereiziger
Oké, kinderen die schreeuwen kan ik niet boos op worden. Maar wel op de ouders. Houd in godsnaam je kroost in bedwang in openbare gelegenheden! Of wat dacht je van luid gillende pubertjes die hun hele liefdesleven door heel de coupé gillen.
“Charissaaaa! Kijk wat Giovanni appt! Oh My Goood! Ik wil écht niet met hem op date hoor!”
“Pris..! Doe gewoon. En als het niet leuk is, heb je in ieder geval een avond gratis Breezers gedronken van zijn geld! Whahahaha!”
Ja, en durf dan nog maar te vragen of ze misschien wat stiller kunnen gillen wanneer Giovanni appt
 
2. De stinkende medereiziger
Eén van de allerlulligste dingen om tegen iemand te zeggen is dat diegene stinkt. Zie je het jezelf al zeggen? En aangezien iedereen in de spits als sardientjes in blik in die trein gepropt zit en staat, kun je ook niet even ergens anders gaan zitten onder het mom van ‘beter uitzicht’. En dus berust je maar in je lot en probeer je de rest van de drie kwartier durende treinreis zo veel mogelijk door je mond te ademen. Of gewoon je adem in te houden. 
 
3. De zeurende medereiziger
Ja, in de stiltecoupé kun je niet luid gaan bellen en inderdaad, de trein heeft weleens vertraging. Maar van die zure mensen die bij elk fluisterend woordje dat je zegt gaan zitten ‘ssssssssst!’-en kunnen ook verdomd irritant zijn. Of die zich zelfs met je gaan bemoeien als je anderhalve meter te ver van de rookpaal afstaat. Of die elke minuut dat de trein vertraging heeft even tegen je aan moeten klagen of alles op Twitter moeten zetten. Iets positiever in het leven staan, lieve medereizigers!

4. De ‘ik wil niet opschuiven’-medereiziger
Ik geef toe: ik zet mijn tas ook vaak naast me neer op het bankje in plaats van op m’n schoot. En natuurlijk hoop ik dan dat mensen ergens anders gaan zitten in plaats van naast mij. Maar áls er iemand naar me toe komt en vraagt of hij of zij naast me mag zitten, zeg ik met een vriendelijk lach ‘tuurlijk!’. Maar je hebt mensen die gerust onder luid gezucht je een venijnige blik toewerpen alsof je in hun afgebakende territorium komt. Hallo? Zie ik hier een rood-wit lint waarmee je je eigen area hebt afgezet? Nee dus. Wees blij dat ik slank ben en niet met mijn dikke reet half op jouw helft ga zitten!
 
5. De etende medereiziger
Niks tegen etende mensen. Ik doe het zelf ook vaak genoeg in de trein. Maar ga alsjeblieft met je heerlijk ruikende patatje oorlog iemand anders hongerig maken rond half 6, wil je?