Dit mag hun vriend nooit weten: 6 lezeressen onthullen

Relaties door Sabine

Je zou oprecht niet weten wat je zonder je vriend zou moeten beginnen. Je kunt met hem lachen, je kunt met hem huilen en je vertelt hem alles. Hoewel, alles… Ze-lezeressen vertellen wat hun vriend nóóit mag weten. 
 
Theresa (27): “Mijn vriend en ik leerden elkaar via de kerk kennen. Er was meteen een klik en al snel waren we een koppel. Na een maand verkering, begon hij opeens over exen. Hij vertelde dat hij het soms wel moeilijk vond om geen seks met ze te hebben. Daarna vroeg hij of ik het er ook weleens moeilijk mee had gehad. Hij ging ervan uit dat ik dus ook nog maagd was. Ik knikte toen maar schaapachtig en wist niet wat ik moest zeggen. Tot op de dag van vandaag denkt hij dat ik ook nog maagd ben… Ik durf hem echt niet te vertellen dat ik voor hem al drie bedpartners heb gehad.” 
 
 
Joyce (29): “Toen mijn vriend en ik net samen waren, was er nog een andere jongen die ik ook best wel zag zitten. Terwijl ik dus net een relatie had, heb ik gewoon met die jongen afgesproken onder het mom van ‘we kunnen best vrienden zijn’, terwijl ik zelf best wel wist dat ik deze jongen leuk vond. Er is tijdens onze afspraakjes niks gebeurd en ik heb hem daarna ook niet meer gezien, maar ik weet zeker dat mijn vriend woest wordt als hij dit zou weten.” 
 
Vera (23): “Mijn vriend is heel erg van het gezond eten en het fitnessen. Hij staat minstens zo’n vier avonden per week in de sportschool. Hij wil dat ik ook sport en gezond eet. Ik laat hem dus maar in de waan dat ik daadwerkelijk leef op chiazaad, maar hij zou eens moeten weten wat ik allemaal naar binnen werk als ik op mijn werk ben of alleen thuis op de bank hang. Zo gezond als hij denkt dat ik leef, zo ongezond leef ik dus als hij niet kijkt.” 
 
Pauline (23): “Mijn vriend en ik zijn al samen sinds de middelbare school. Toen ik een jaar terug ontdekte dat ik zwanger was, waren we al meer dan vijf jaar samen. Geen van ons beiden zat op een kindje te wachten, maar ik weet zeker dat mijn vriend zou willen proberen er alles aan te doen om de baby een kans te geven. Ik was alleen net begonnen met mijn hbo-opleiding waar ik jaren naartoe had geleefd. Ik zag in dat ik mijn opleiding niet af zou kunnen maken als ik moeder zou worden. Ik heb er daarom voor gekozen om mijn vriend niets te vertellen en heb een afspraak gemaakt bij een abortuskliniek. Ik voel me hier ontzettend schuldig over en denk er nog elke dag aan. Ik heb weleens op het punt gestaan het aan mijn vriend te vertellen, maar ik ben bang dat hij het uitmaakt als hij het te weten komt.”


 
Wendy (25): “Nadat mijn vriend mij dumpte omdat hij niet wist of ik het voor hem was, was ik ontzettend woest. Een paar weken na de break heb ik dan ook heel veel spullen die ik van hem heb gekregen weggegooid. Tijdens mijn verbansessie kwam ik ook een ring tegen die ik van hem had gekregen toen we twee jaar samen waren. Ik wist dat die ring best wel wat waard was en vond het zonde om hem weg te gooien, dus ik besloot de ring maar te verkopen. Nog geen week later kwam mijn vriend echter met hangende pootjes terug. Hij miste me en wilde het graag goedmaken. Ik hield nog heel erg veel van hem en heb er geen seconde over na hoeven denken. Niet veel later vroeg hij plotseling waar de ring van zijn moeder was gebleven. Ik wist niet zo goed welke ring hij bedoelde, maar al snel werd me pijnlijk duidelijk dat die ring die ik verkocht had van zijn moeder is geweest. Had ik dat maar geweten! Toen ik zei dat ik de ring kwijt was, werd hij heel erg boos. Af en toe vraag hij nog weleens of ik de ring al heb teruggevonden. Ik durf hem echt niet te vertellen wat er écht met die ring is gebeurd.” 
 
Lisette (21): “Regelmatig check ik zijn Facebook, e-mail en telefoon. Ik weet zeker dat hij zou flippen als hij het zou weten. En ik neem het hem niet eens kwalijk. Hij is een geweldige jongen en is nog nooit ontrouw geweest. Er is dus helemaal geen reden voor mij om hem te wantrouwen, maar toch vind ik het fijn om af en toe zijn berichten te lezen. Ik voel me daarna altijd superschuldig, want er staat nooit iets zorgwekkends in de berichten die hij stuurt en ontvangt."

Wat mag jouw vriend echt niet weten?